Secţiuni » Arii de practică » Business » Asigurări
Asigurări
CărţiProfesionişti

ASF a transmis Parlamentului și MFP propunerea pentru Proiectul Legii RCA


29 februarie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

În urma unui proces complex de consultare cu asociațiile profesionale și patronale ale asigurătorilor și transportatorilor auto, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a elaborat o propunere de proiect privind o nouă lege care să reglementeze piaţa RCA din România, potrivit unui comunicat al ASF, dat publicității joi, 25 februarie 2016.

Proiectul de Lege privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule este structurat pe XIII capitole și cuprinde 38 de articole.

Acesta cuprinde domeniul de aplicare și definițiile noțiunilor folosite, dispoziții privind contractul și polița de asigurare RCA, încetarea, nulitatea și rezilierea contractului RCA, scopul asigurării RCA, obligațiile asiguratului și cele ale asigurătorului, dreptul asigurătorului de a solicita recuperarea sumelor plătite, compensarea directă între asigurătorii RCA, verificarea asigurării RCA, asigurarea de frontieră, sancțiuni, dispoziții finale și tranzitorii.

Propunerea ASF a fost înaintată joi, 25 februarie 2016, comisiilor de buget-finanțe din Senat și Camera Deputaților, precum și Ministerului Finanțelor Publice.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică