Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Citeşte mai mult: Sistemul judiciar

Tribunalul Bucureşti. Raport de activitate pe anul 2015

29 februarie 2016 | JURIDICE.ro

Joi, 25 februarie 2016, Tribunalul Bucureşti a prezentat raportul de activitate pentru anul 2015. Datele statistice analizate relevă tendinţa de creştere a volumului de cauze deduse spre soluţionare atât Tribunalului Bucureşti, cât şi judecătoriilor arondate pentru anul 2015. În mod cert, Tribunalul Bucureşti este instanţa cu cel mai mare număr de pricini înregistrate şi soluţionate în anul 2015, fiind înregistrate un număr de 133.878, cauze din care au fost soluţionate 94.015. Referitor la cele 6 judecătorii arondate Tribunalului Bucureşti, volumul de activitate cumulat în anul 2015 a fost de 407.563 dosare, din care au fost soluţionate 362.143 pricini, potrivit unui comunicat al Tribunalului București, semnat de jud. dr. Laura Andrei, purtător de cuvânt, Președintele Tribunalului București.

Se remarcă, în anul de referinţă, o diminuare masivă a stocului de dosare şi o reducere a duratei de soluţionare a cauzelor, pentru Tribunalul Bucureşti peste 80% din pricini fiind soluţionate în cel mult un an, iar 56% în cel mult 6 luni de la înregistrare.

Şi în anul 2015, pentru judecătorii Tribunalului Bucureşti, încărcătura s-a menţinut la un nivel ridicat, complexitatea medie pe judecător fiind de peste 9100 puncte, în contextul în care media de referinţă la nivel naţional este de 5100 puncte.

Eforturile conjugate ale judecătorilor ce funcţionează la nivelul Tribunalului Bucureşti şi al judecătoriilor arondate, sprijinite de munca personalului auxiliar din instanţe, au condus la situarea în parametri de maximă eficienţă a indicatorilor privind operativitatea, durata medie de soluţionare şi reducerea numărului de dosare cu vechime mai mare de 6 luni/un an din stoc.

Obiectivele pentru anul 2016 vizează fluidizarea procedurilor de lucru interne şi reducerea perioadelor de redactare a hotărârilor judecătoreşti, în paralel cu continuarea eforturilor legate de transparentizarea publică a activităţii jurisdicţiilor mai sus menţionate şi cu susţinerea tuturor demersurilor pentru adecvarea schemelor de personal la nevoile reale generate de volumul foarte mare de dosare deduse judecăţii.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Arii de practică

Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică
Specialişti
Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică