Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Tribunalul Bucureşti. Raport de activitate pe anul 2015
29.02.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 25 februarie 2016, Tribunalul Bucureşti a prezentat raportul de activitate pentru anul 2015. Datele statistice analizate relevă tendinţa de creştere a volumului de cauze deduse spre soluţionare atât Tribunalului Bucureşti, cât şi judecătoriilor arondate pentru anul 2015. În mod cert, Tribunalul Bucureşti este instanţa cu cel mai mare număr de pricini înregistrate şi soluţionate în anul 2015, fiind înregistrate un număr de 133.878, cauze din care au fost soluţionate 94.015. Referitor la cele 6 judecătorii arondate Tribunalului Bucureşti, volumul de activitate cumulat în anul 2015 a fost de 407.563 dosare, din care au fost soluţionate 362.143 pricini, potrivit unui comunicat al Tribunalului București, semnat de jud. dr. Laura Andrei, purtător de cuvânt, Președintele Tribunalului București.

Se remarcă, în anul de referinţă, o diminuare masivă a stocului de dosare şi o reducere a duratei de soluţionare a cauzelor, pentru Tribunalul Bucureşti peste 80% din pricini fiind soluţionate în cel mult un an, iar 56% în cel mult 6 luni de la înregistrare.

Şi în anul 2015, pentru judecătorii Tribunalului Bucureşti, încărcătura s-a menţinut la un nivel ridicat, complexitatea medie pe judecător fiind de peste 9100 puncte, în contextul în care media de referinţă la nivel naţional este de 5100 puncte.

Eforturile conjugate ale judecătorilor ce funcţionează la nivelul Tribunalului Bucureşti şi al judecătoriilor arondate, sprijinite de munca personalului auxiliar din instanţe, au condus la situarea în parametri de maximă eficienţă a indicatorilor privind operativitatea, durata medie de soluţionare şi reducerea numărului de dosare cu vechime mai mare de 6 luni/un an din stoc.

Obiectivele pentru anul 2016 vizează fluidizarea procedurilor de lucru interne şi reducerea perioadelor de redactare a hotărârilor judecătoreşti, în paralel cu continuarea eforturilor legate de transparentizarea publică a activităţii jurisdicţiilor mai sus menţionate şi cu susţinerea tuturor demersurilor pentru adecvarea schemelor de personal la nevoile reale generate de volumul foarte mare de dosare deduse judecăţii.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti