Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Timișoara. Regimul juridic al atribuțiilor directorului apărute ca urmare a delegării


1 martie 2016 | Cosmina SIMA

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Curtea de Apel Timișoara a statuat faptul că în cazul sistemului unitar de administrare a societăților pe acțiuni, situația juridică a directorului căruia i s-au delegat, prin mandatare, în baza art. 143 din Legea nr. 31/1990, atribuții din sfera Consiliului de Administrație, este identică cu cea a administratorilor care compun Consiliul de Administrație a acestor societăți. Așadar, numirea, remunerația, încetarea funcției directorilor se supun acelorași reguli ale mandatului pe care este necesar să-l îndeplinească administratorul, în calitate de mandatar. Acestea nu se vor raporta la normele privitoare la contractul individual de muncă ori la o specie nereglementată a acestuia. (Decizia nr. 462/R din 14 martie 2013 pronunțată de Secția a II-a civilă a Curții de Apel Timișoara având ca obiect acțiune în anulare)

Cosmina Sima

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii