Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Declarația Ralucăi Prună după discuțiile cu Věra Jourová
01.02.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Ministerul Justiției a dat publicității luni, 29 februarie 2016, declarația ministrului justiției, Raluca Prună, la finalul discuțiilor avute cu Věra Jourová, comisarul european pentru justiție, protecția consumatorului și egalitate de gen:

“Doamnă comisar Jourová, vreau în primul rând să vă mulțumesc pentru vizita pe care o faceți la București și pentru dialogul foarte bun pe care l-am avut. Este important pentru România că avem un astfel de dialog nu numai la Bruxelles atunci când ne întâlnim în principal cu ocazia Consiliilor, dar și aici, în capitala României.

Astăzi am discutat despre prioritățile pe care România continuă să le aibă cu privire la reforma justiției în România, am discutat inclusiv despre Mecanismul de Cooperare și Verificare, reiterând faptul că, pentru mine ca ministru și pentru Guvernul României este o prioritate zero să avansăm, mai ales în ceea ce privește condiționalitatea și recomandările. Lucrăm pentru a internaliza pe deplin aceste recomandări din ultimul raport, astfel încât să putem dovedi că societatea românească este o societate matură și că sistemul judiciar din România este unul care a ajuns la un nivel de profesionalism care poate integra toate aceste condiționalități.

România, credem noi, este pregătită să-și asume propria evaluare prin cadrul unor mecanisme proprii care sunt în principal Strategia de Dezvoltare a Sistemului Judiciar și Planul de Acțiune aferent acestei strategii, dar și Strategia Națională Anticorupție care va fi actualizată anul acesta.

Nu în cele din urmă, am discutat despre Agenda Europeană și despre dosarele promovate în cadrul acestei agende. România este un susținător tradițional al instrumentelor de promovare a unui spațiu de justiție, libertate și securitate consolidat.

Am discutat cu precădere despre proiectele privind procurorul european, România fiind în favoarea unei instituții și a unei abordări foarte ambițioase în acest sens, dar și despre alte proiecte aflate pe agenda europeană care țin de o securitate cât mai mare a cetățenilor europeni, cum ar fi proiectele privind combaterea terorismului sau a spălării banilor.

Nu în cele din urmă, considerăm că proiectul recent promovat de Comisia Europeană cu privire la comerțul online este un instrument important care va face să avanseze piața internă europeană și o va ajuta să-și atingă potențialul pe care a fost creată să-l atingă.

Vă mulțumesc încă o dată și cred că interesele naționale ale României și interesele Uniunii Europene converg în privința acestei agende de libertate, securitate și justiție.”

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti