« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Arbitraj
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Powered by POPOVICI NIŢU STOICA & ASOCIAŢII. Official partner: Curtea de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 

Punct de vedere cu privire la decizia ICSID în dosarul Micula
01.03.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Ministerul Finanțelor Publice a luat act de hotărârea Curţii de Arbitraj Internaţional de pe lângă Centrul Internațional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiții (ICSID) în dosarul Micula, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor Publice, dat publicității luni, 29 februarie 2016.

Această decizie nu schimbă demersurile efectuate de statul român până la această dată. Chiar din 9 martie 2015, Ministerul Finanțelor Publice a executat integral hotărârea arbitrală, suma fiind achitată prin mecanismul de plată instituit de Parlamentul României, prin lege.

În conformitate cu decizia ICSID, România va suporta doar costurile procedurii, nu și cheltuielile de reprezentare juridică a părților ori alte cheltuieli efectuate de acestea în legătură cu dosarul arbitral.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a pus în executare Decizia Comisiei Europene de recuperare din 30 martie 2015.

Actual, România trebuie să recupereze aproximativ 380.000.000 de lei de la Ioan şi Viorel Micula, precum şi de la alte 8 societăţi identificate în cuprinsul Deciziei Comisiei Europene.

 
Secţiuni: Arbitraj, Fiscalitate | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD