Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Recuperare creanţe
Recuperare creanţe
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Valentin Cîlțea: Răspunsul este bulversant…


1 martie 2016 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Executare silită, SELECTED
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Av. Valentin Cîlțea, Senior Associate ONV LAW, s-a referit, în cadrul dezbaterii Punct și de la capăt: încuviințarea executării (iar) la instanță, organizate de Societatea de Științe Juridice, la aplicabilitatea OUG nr. 1/2016 pentru modificarea Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, precum şi a unor acte normative conexe.

Valentin Cîlțea: ”Cred că merită punctat faptul că paragraful 28, într-o oarecare formă, a fost preluat în preambulul OUG nr. 1/2016 cu menţiunea, respectiv la teza a doua, „se va aplica contestaţiilor” şi pentru asta am pus şi întrebarea dacă este de ordine publică sau nu acest motiv, având în vedere că e preluat în preambul cu mențiunea „se va aplica” şi în acelaşi sens răspunsul vine din ce valoare are preambulul. Preambulul nu are valoare de interpretare, bănuiesc că este clar, însă cu privire la efectele invalidării contestaţiilor mă gândesc în acelaşi timp ce s-ar întâmpla pe rolul instanţelor de judecată dacă instanţele ar invalida toate aceste contestaţii, aplicând din oficiu. Răspunsul este bulversant… Adică se vor încărca în mod automat cel puţin cu o cerere de încuviinţare din partea creditorului, prin executor, şi eventual cu o cerere de întoarcere a executării din partea debitorului, în măsura în care s-a executat ceva. Şi ar avea un efect dezastruos pentru circuitul civil.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro