« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

Suspendarea termenului pentru aplicarea sancțiunii disciplinare
16.03.2016 | Marinela CIOROABĂ

Secţiuni: Dreptul muncii, Selected | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Având în vedere că pe durata perioadei de incapacitate temporară de muncă, în conformitate cu dispozițiile art. 49 alin. (6), coroborat cu art. 50 lit. b) C. muncii, se suspendă toate termenele care au legătură cu încheierea, modificarea, executarea sau încetarea contractului individual de muncă, rezultă că a operat și suspendarea termenelor pe care le implică derularea procedurii cercetării disciplinare prealabile. Astfel, de vreme ce desfacerea disciplinară a contractului de muncă reprezintă o modalitate de încetare a contractului de muncă, se poate conchide că termenele prevăzute de art. 252 alin. (1) C. muncii s-au suspendat pe durata incapacității temporare de muncă. Prin urmare, nu prezintă relevanță împrejurarea că aplicarea sancțiunii disciplinare s-a realizat după mai bine de 6 luni de la data săvârșirii abaterii disciplinare. (Curtea de Apel Bucureşti, secţia a VII-a pentru cauze de muncă şi asigurări sociale, decizia civilă nr. 348/A din 5 februarie 2015, Comentariu de judecător Petrică Arbănaş, în Revista română de dreptul muncii nr. 3/2015)

Av. Marinela Cioroabă
Coord. CODUL MUNCII PRO – www.codulmuncii.ro

 
Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD