Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Continuarea muncii după pensionarea de invaliditate
18.03.2016 | Marinela CIOROABĂ

Secţiuni: Dreptul muncii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

În conformitate cu dispozițiile art. 69 din Legea nr. 263/2010, pensionarea de invaliditate de gradul III intervine în ipoteza în care persoana şi-a pierdut cel puţin jumătate din capacitatea de muncă; prin urmare, persoana în cauză poate să presteze o activitate profesională. Dacă însă contractual de muncă al pensionarului va depăși jumătate din timpul normal de lucru, plata pensiei se va suspenda. Rezultă că și în ipoteza în care părțile contractului de muncă sunt de acord în privința continuării activității, va interveni încetarea de drept a contractului de muncă, ca urmare a comunicării deciziei de pensie în cazul pensiei de invaliditate de gradul III, stabilită de art. 56 lit. c) teza a doua C. muncii; părțile vor putea, însă, încheia un nou contract de muncă cu timp partial, pentru o durată de cel mult jumătate din timpul normal de muncă, păstrându-se astfel plata pensiei. (Alexandru Țiclea, Modificări ale Codului muncii prin Legea nr. 12/2015, în Revista română de dreptul muncii nr. 1/2015)

Av. Marinela Cioroabă
Coord. CODUL MUNCII PRO – www.codulmuncii.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti