Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Motivarea deciziei de concediere
02.03.2016 | Marinela CIOROABĂ

Secţiuni: Dreptul muncii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Nu îndeplinește condițiile prevăzute de art. 76 lit. a) C. muncii decizia de concediere care nu conține motivele concedierii, ci face doar trimitere la alte documente: hotărâre a consiliului de administrație, notificare, organigramă, stat de funcții. Chiar dacă s-ar interpreta că se poate deduce motivul concedierii ca fiind cel al desființării postului contestatorului, nu este admisibil acest procedeu al deducției pentru completarea deciziei de concediere. Pe de altă parte, nu trebuie confundată cauza concedierii cu motivele concedierii. Astfel, dacă se poate reține că desființarea postului constituie cauza concedierii, totuși, decizia de concediere nu poate fi motivată prin cauza acesteia. (Curtea de Apel București, secția a VII-a civilă și pentru cauze privind conflicte de muncă și asigurări sociale, decizia civilă nr. 1574/R din 13 martie 2014, Selecție și comentarii de judecător Petrică Arbănaș, în Revista română de dreptul muncii nr. 8/2014)

Av. Marinela Cioroabă
Coord. CODUL MUNCII PRO – www.codulmuncii.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti