Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contencios administrativ
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Instanța de executare, în sensul Legii contenciosului administrativ


2 martie 2016 | Corina CIOROABĂ
Secţiuni: Contencios administrativ, Hotărâri judecătorești, ICCJ, SELECTED
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că în conformitate cu prevederile art. 25 din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, sancţiunea şi despăgubirile prevăzute de art. 24 alin. (3) din Legea nr. 554/2004 pentru neexecutarea la termen, de către autoritatea publică, a unei hotărâri judecătorești se aplică, respectiv se acordă, de instanţa de executare, la cererea reclamantului, iar, conform art. 2 alin. (1) lit. ţ) din aceeaşi lege, „instanţa de executare este instanţa care a soluţionat fondul litigiului de contencios administrativ”. Prin urmare, în raport cu obiectul acţiunii, sancţiune neexecutare hotărâre, Înalta Curte a reținut că nu are nicio relevanţă competenţa actuală de soluţionare a fondului cauzei, instanţa de executare fiind instanţa care a soluţionat fondul litigiului şi a pronunţat titlul executoriu. (Decizia nr. 1235 din 18 martie 2015 pronunţată de Secţia de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect conflict negativ de competență)

Corina Cioroabă

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro