Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
4 comentarii

Prescripția acțiunii în atacarea acordului de încetare a contractului de muncă
23.03.2016 | Marinela CIOROABĂ

Secţiuni: Dreptul muncii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Termenul pentru atacarea deciziei angajatorului de încetare a contractului individual de muncă în temeiul art. 55 lit. b) C. muncii, adică în baza acordului părților, nu este termenul de 30 de zile stabilit de art. 268 alin. (1) lit. a) C. muncii. În ceea ce privește încetarea contractului individual de muncă, acest termen este aplicabil numai în ipoteza deciziilor unilaterale ale angajatorului, adică în cazul deciziilor de concediere. Întrucât în speță este vorba despre încetarea contractului de muncă prin acordul părților, termenul de prescripție incident va fi termenul general de 3 ani, la care se referă art. 268 alin. (2) C. muncii. (Curtea de Apel București, secția a VII-a civilă și pentru cauze privind conflicte de muncă și asigurări sociale, decizia civilă nr. 3498/R din 22 mai 2014, Selecție și comentariu de judecător Petrică Arbănaș, în Revista română de dreptul muncii nr. 9/2014)

Av. Marinela Cioroabă
Coord. CODUL MUNCII PRO – www.codulmuncii.ro

 

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti