Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Irina-Ioana Kuglay: Nici nu va imaginaţi cum ar fi fost Codul de procedură penală fără corectivele din Legea de punere în aplicare


3 martie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Proc. Irina-Ioana Kuglay, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, s-a referit, în cadrul dezbaterii CCR vs. NCPP, organizate de Societatea de Științe Juridice, la modul de adoptare a Codului penal și Codului de procedură penală.

Irina-Ioana Kuglay: ”Codul Penal a fost adoptat, într-adevăr, prin asumarea răspunderii. Codul de procedură penală, însă, a parcurs două proceduri parlamentare: Una într-o comisie a Camerelor în care juriştii din ambele Camere şi specialişti ai dreptului, dimpreună judecători şi procurori – fiind şi ei, unii, specialişti ai dreptului, unii numai judecători şi procurori – au analizat Codul articol cu articol şi l-au redactat astfel, în opinia mea, nu foarte bine. O altă procedură parlamentară de dezbatere s-a desfăşurat cu ocazia adoptării Legii de punere în aplicare care a adus numeroase corective. Nici nu va imaginaţi cum ar fi fost Codul fără corectivele din Legea de punere în aplicare.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică