Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Măsuri pentru încurajarea angajării persoanelor care nu au loc de muncă


03.03.2016 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Dreptul muncii, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

Guvernul a modificat, în cadrul ședinței de miercuri, 2 martie 2016, normele medotologice de aplicare a legii referitoare la sistemul asigurărilor de șomaj, precum și procedurile privind accesul la măsurile pentru stimularea ocupării forței de muncă, potrivit unui comunicat al Guvernului României, dat publicității miercuri, 2 martie 2016.

Pentru angajatorii care încadrează în muncă persoane în cadrul unor astfel de programe, subvenția se acordă prin prisma schemei de ajutor de minimi, stabilită prin ordin al președintelui Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă.

În vederea beneficierii de subvenționarea locurilor de muncă din bugetul asigurărilor pentru șomaj, angajatorii trebuie să facă dovada că:
– au prevăzut în statut sau în actul de înființare activitatea respectivă;
– sunt acreditați sau autorizați pentru derularea activității respective, iar acreditarea (autorizarea) nu este suspendată, retrasă sau încetată;
– li s-au atribuit contractele de către autoritățile administrației publice locale cu respectarea reglementărilor în vigoare privind achizițiile publice.

Angajatorii trebuie să depună la agenția pentru ocuparea forței de muncă județeană sau a municipiului București copii de pe statele de plată semnate, până cel mai târziu la data de 15 a lunii următoare celei pentru care se solicită finanțarea.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro