Întrebare preliminară cu privire la certificatul suplimentar de protecție pentru medicamente
4 martie 2016 | Mihaela MAZILU-BABEL
Judecătorul estonian se întreabă cu privire la certificatul suplimentar de protecție pentru medicamente. (C-572/15 F. Hoffmann-La Roche)
Situația de fapt:
1. aproprierea legislațiilor
2. necesitatea de a afla dacă o dispoziție dintr-un regulament determină o reducere a duratei unui certificat suplimentar de protecție care a fost acordat de un stat membru în conformitate cu legislația națională înainte de aderarea acestui stat membru la Uniunea Europeană și a cărui durată în privința principiului activ ar fi, potrivit informațiilor cuprinse în certificatul suplimentar de protecție, mai mare de 15 ani de la data primei autorizații de introducere pe piață în Uniunea Europeană a medicamentului care constă în acest principiu activ sau care conține acest principiu activ
3. necesitatea de a afla dacă dispoziția din respectivul regulament UE este în conformitate atât cu principiile generale ale dreptului Uniunii, cât și cu Carta DFUE, în situația în care dispoziția din regulamentul UE respectiv se interpretează astfel încât produce efectele de la punctul 2.
Dispoziții incidente: articolul 21 alineatul (2) din Regulamentul (CE) nr. 469/2009 al Parlamentului European și al Consiliului din 6 mai 2009 privind certificatul suplimentar de protecție pentru medicamente (versiune codificată)
Articolul 21
Dispoziții tranzitorii
(2) Prezentul regulament se aplică certificatelor suplimentare de protecție acordate în conformitate cu legislația internă a Republicii Cehe, a Estoniei, a Ciprului, a Letoniei, a Lituaniei, a Maltei, a Poloniei, a Sloveniei și a Slovaciei înainte de 1 mai 2004 și legislației interne a României înainte de 1 ianuarie 2007.
Mihaela Mazilu-Babel
Doctorand, Facultatea de Drept, Universitatea din Craiova
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro