Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

CSM ref. implementarea educației juridice în învățământul preuniversitar


4 martie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Consiliu Superior al Magistraturii a dat publicității joi, 3 martie 2016, un comunicat cu privire la întâlnirea cu reprezentanţi ai unor instituţii publice şi neguvernamentale pentru implementarea educaţiei juridice în învăţământul preuniversitar.

Astfel, miercuri, 2 martie 2016, la sediul CSM, judecătorul Cristi Danileţ, membru al CSM, a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei, Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Ministerului pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, Consiliului Naţional al Elevilor şi ai unor organizaţii neguvernamentale – Centrul Român pentru Politici Europene, Liderjust, Centrul European pentru Educaţie Juridică şi Cercetare, American Councils for International Education, Voci pentru Democraţie şi Justiţie – VedemJust, în scopul identificării măsurilor concrete necesare pentru introducerea educaţiei juridice ca materie opţională de studiu în liceele din România.

Discuţiile au vizat identificarea celor mai adecvate modalităţi de implementare a educaţiei juridice în şcoli, termenul de implementare – începând cu anul şcolar 2018/2019, stabilirea grupului ţintă beneficiar al programelor de educaţie juridică (elevii claselor a X-a), identificarea persoanelor care vor preda această materie (absolvenţi de studii juridice), dezvoltarea de iniţiative comune de formare în acest domeniu, dar şi modalităţi eficiente de comunicare între instituţiile şi asociaţiile participante.

Reprezentantul Consiliului a informat participanţii la întâlnire în legătură cu stadiul implementării Protocolului de colaborare privind educaţia juridică în unităţile de învăţământ preuniversitar, susţinând necesitatea ca, pe lângă activităţile de educaţie juridică voluntare şi informale derulate în temeiul acestui Protocol sau în cadrul altor proiecte similare ale unor ONG-uri, să fie introdusă în curricula de învăţământ preuniversitar activităţi de educaţie juridică care să se desfăşoare în mod continuu, formal, în cadrul unei materii opţionale pentru liceeni.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii