Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Convenția de la Istanbul privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor a fost ratificată
04.03.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul muncii, Dreptul securitatii sociale
JURIDICE - In Law We Trust

Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice a dat publicității miercuri, 2 martie 2016, un comunicat cu privire la ratificarea Convenției de la Istanbul pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor.

Astfel, ratificarea Convenţiei de la Istanbul constituie pentru România o certitudine a continuării eforturilor, la nivel guvernamental, pentru prevenirea şi combaterea fenomenului violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice.

Tratatul cuprinde aproape exhaustiv toate măsurile necesare pentru: elaborarea unor politici integrate, prevenirea violenței domestice și a violenței împotriva femeilor, protecția victimelor și martorilor la acest tip de violență și, în mod necesar, sancționarea agresorilor.

Forța acestei convenții transcede legislația în materie penală, în materie civilă, și inclusiv administrativă, reprezentând un punct unic de convergență pentru toate aceste regimuri juridice diferite.

Dincolo de prevederile legale, spiritul legii transmite un mesaj important: fiecare nou proces de ratificare de către state suverane generează o consolidare a drepturilor inviolabile ale femeilor și reprezintă încă un pas înainte către o schimbare pozitivă și reală.

Expresia cea mai pronunțată a dezechilibrului de putere dintre femei și bărbați este reprezentată de violența împotriva femeilor, care este atât o încălcare a drepturilor omului și un obstacol major în calea egalității de gen.

Ziua de 29 februarie 2016 reprezintă pentru România un moment istoric, momentul în care Proiectul de lege pentru ratificarea Convenţiei Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice, adoptată la Istanbul, la 11 mai 2011, a primit voturile majorității membrilor Senatului României.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti