Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Convenția de la Istanbul privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor a fost ratificată


4 martie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice a dat publicității miercuri, 2 martie 2016, un comunicat cu privire la ratificarea Convenției de la Istanbul pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor.

Astfel, ratificarea Convenţiei de la Istanbul constituie pentru România o certitudine a continuării eforturilor, la nivel guvernamental, pentru prevenirea şi combaterea fenomenului violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice.

Tratatul cuprinde aproape exhaustiv toate măsurile necesare pentru: elaborarea unor politici integrate, prevenirea violenței domestice și a violenței împotriva femeilor, protecția victimelor și martorilor la acest tip de violență și, în mod necesar, sancționarea agresorilor.

Forța acestei convenții transcede legislația în materie penală, în materie civilă, și inclusiv administrativă, reprezentând un punct unic de convergență pentru toate aceste regimuri juridice diferite.

Dincolo de prevederile legale, spiritul legii transmite un mesaj important: fiecare nou proces de ratificare de către state suverane generează o consolidare a drepturilor inviolabile ale femeilor și reprezintă încă un pas înainte către o schimbare pozitivă și reală.

Expresia cea mai pronunțată a dezechilibrului de putere dintre femei și bărbați este reprezentată de violența împotriva femeilor, care este atât o încălcare a drepturilor omului și un obstacol major în calea egalității de gen.

Ziua de 29 februarie 2016 reprezintă pentru România un moment istoric, momentul în care Proiectul de lege pentru ratificarea Convenţiei Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice, adoptată la Istanbul, la 11 mai 2011, a primit voturile majorității membrilor Senatului României.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii