« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

DNA-Brașov. Constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență, spălare a banilor, abuz în serviciu, dare de mită. Propunere de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestării preventive
04.03.2016 | Georgiana-Camelia LUCIU, Rareș-Jacobus BANGA

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

DNA-Brașov. Constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență, spălare a banilor, abuz în serviciu, dare de mită. Propunere de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestării preventive.

În completarea comunicatelor nr. 224/VIII/3 din data de 3 martie 2016, 1938/VIII/3 din 10 decembrie 2015 și 1962/VIII/3 din 11 decembrie 2015, privind retrocedarea nelegală unei suprafețe de 47 de hectare de pădure situată în localitatea Snagov și privind retrocedarea nelegală a Fermei Băneasa, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

La data de 3 martie 2016, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Brașov au înaintat Curții de Apel Brașov referatul cu propunere de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestării preventive a inculpatului T. R., om de afaceri la data faptelor și în prezent, cercetat inițial cu privire la săvârșirea următoarelor infracțiuni (Ferma Băneasa):
constituirea unui grup infracțional organizat,
trafic de influență,
spălare a banilor,
– complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit cu consecințe deosebit de grave,
dare de mită.

În referatul de propunere a înlocuirii măsurii procurorilor s-a reținut faptul că, de la momentul la care s-a dispus ultima prelungire a măsurii arestului la domiciliu, respectiv data de 2 februarie 2016, au fost administrate o serie de probe care au condus organul de urmărire penală la constatarea existenței și a altor infracțiuni față de cele sus menționate, care au fost reținute în sarcina inculpatului.
Ca urmare a acestui fapt, la data de 2 martie 2016 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul T. R. pentru săvârșirea infracțiunilor de: complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit cu consecințe deosebit de grave și spălare a banilor, comise în modalitatea descrisă în comunicatul nr. 224/VIII/3 din 03 martie 2016.

Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Rareș-Jacobus Banga

 
Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD