Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Augustin Zăbrăuțanu: Avocații, ridicând excepții de neconstituționalite, nu fac decât să reveleze problemele pe care le întâlnesc în practică


4 martie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Av. Augustin Zăbrăuțanu, POPESCU LAW GROUP, s-a referit, în cadrul dezbaterii CCR vs. NCPP, organizate de Societatea de Științe Juridice, la raportarea Codului penal și Codului de procedură penală la Constituție.

Augustin Zăbrăuțanu: ”Fără a diminua cu nimic rolul, să spunem, complicat sau rezultatele complicate, delicate date de modalitatea în care s-au adoptat aceste Coduri, acest bloc de Coduri, în principiu, aș vrea să spun un lucru: testul realității nu poate fi anticipat, cu siguranță, niciodată în totalitate. Adică testul realității, ținând cont de cum a fost sesizată Curtea, practica judiciara, în principiu, prin aceste excepții de neconstituționalitate, ca reprezentant al societății, pentru că aceștia suntem, până la urmă, părțile, avocații, ridicând aceste excepții nu fac decât să reveleze problemele pe care le întâlnesc în practică, pur și simplu lucrând, izbindu-te de o problemă, simțindu-te cumva inegal în lupta respectivă și ultima ta barieră – de ce să nu o recunoaștem? – este Constituția, mai precis, este blocul de constituționalitate pentru că, în ultimii ani, ne referim la Constituție și la tot ce cuprinde blocul de constituționalitate, și aceste excepții nu numai în ceea ce privește Codul de procedură penală, nu numai în ce privește Codurile, totuși dau posibilitatea măcar a unor corelații sau a obligării la niște corelații care n-au mai avut timp a fi făcute la acel moment al adoptării.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică