Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Augustin Zăbrăuțanu: Avocații, ridicând excepții de neconstituționalite, nu fac decât să reveleze problemele pe care le întâlnesc în practică
04.03.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept penal, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Av. Augustin Zăbrăuțanu, POPESCU LAW GROUP, s-a referit, în cadrul dezbaterii CCR vs. NCPP, organizate de Societatea de Științe Juridice, la raportarea Codului penal și Codului de procedură penală la Constituție.

Augustin Zăbrăuțanu: ”Fără a diminua cu nimic rolul, să spunem, complicat sau rezultatele complicate, delicate date de modalitatea în care s-au adoptat aceste Coduri, acest bloc de Coduri, în principiu, aș vrea să spun un lucru: testul realității nu poate fi anticipat, cu siguranță, niciodată în totalitate. Adică testul realității, ținând cont de cum a fost sesizată Curtea, practica judiciara, în principiu, prin aceste excepții de neconstituționalitate, ca reprezentant al societății, pentru că aceștia suntem, până la urmă, părțile, avocații, ridicând aceste excepții nu fac decât să reveleze problemele pe care le întâlnesc în practică, pur și simplu lucrând, izbindu-te de o problemă, simțindu-te cumva inegal în lupta respectivă și ultima ta barieră – de ce să nu o recunoaștem? – este Constituția, mai precis, este blocul de constituționalitate pentru că, în ultimii ani, ne referim la Constituție și la tot ce cuprinde blocul de constituționalitate, și aceste excepții nu numai în ceea ce privește Codul de procedură penală, nu numai în ce privește Codurile, totuși dau posibilitatea măcar a unor corelații sau a obligării la niște corelații care n-au mai avut timp a fi făcute la acel moment al adoptării.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti