Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Ana Costea a participat la reuniunea EPSCO
08.03.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul muncii, Dreptul securitatii sociale, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Ministerul Muncii a dat publicității luni, 7 martie 2016, un comunicat privind participarea Ministrului Muncii, Ana Costea, la reuniunea de la Bruxelles a Consiliului Ocupare, Politică Socială, Sănătate și Afacerile Consumatorului (EPSCO), secțiunea dedicată miniștrilor Ocupării și Politicilor Sociale.

Ana Costea a susținut aprobarea a două proiecte de concluzii ale Consiliului cu privire la domeniul egalității de gen și promovarea egalității pentru persoanele LGBT aparținând minorităților sexuale, propuneri care nu au fost aprobate deoarece, la vot, nu s-a putut obține unanimitatea membrilor Consiliului.

Principalul punct de dezbatere aflat pe ordinea de zi a fost Semestrul european 2016 privind ocuparea forței de muncă și politicile sociale, iar dezbaterile au vizat pregătirea contribuției EPSCO pentru reuniunea Consiliului European din 17-18 martie. La finalul sesiunii de dimineață Comisia Europeană a făcut o prezentare cu privire la pachetul privind mobilitatea lucrătorilor. Pachetul conține trei propuneri de revizuire a directivei privind detașarea lucrătorilor, a regulamentului privind coordonarea sistemelor de securitate socială și a directivei privind libera circulație a cetățenilor. Ultimele două propuneri vor fi adoptate după referendumul din Marea Britanie, nefiind însă stabilit dacă acest lucru va avea loc înaintea sau după vacanța de vară.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti