Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Asociația Studenților în Drept organizează concursul de procese simulate de Drept civil


8 martie 2016 | Alin TODIRICĂ

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Asociația Studenților în Drept este unica asociație reprezentativă a Facultății de Drept din cadrul Universității din București. Misiunea acesteia este de a reprezenta studenții în forurile decizionale și de a asigura un mediu propice dezvoltării personale și profesionale a studenților prin susținerea voluntariatului și a acțiunilor pliate pe nevoile și interesele lor, potrivit unui comunicat al ASD, dat publicității luni, 7 martie 2016.

Alături de firma de avocatură CLIFFORD CHANCE BADEA, Departamentul Academic al Asociației Studenților în Drept organizează în perioada 7 martie – 16 aprilie 2016 tradiționalul concurs de procese simulate de drept civil.

Dedicat studențiilor anilor II și III, se dorește ca acesta să fie oportunitatea perfectă prin care juriștii aspiranți să-și testeze aptitudinile de oratorie, creativitatea, spontaneitatea și, bineînțeles, cunoștințele teoretice solide.

Concursul este structurat în trei etape, anume: redactarea memoriului de rezolvare a unei spețe date (în vederea înscrierii), negocierea unui contract în cadrul ședințelor de mediere și mult așteptata etapă de susținere a pledoariilor orale la Tribunalul București.

Recompensa va fi pe măsura efortului depus, câștigătorii obținând premii în bani, prin sprijinul oferit de partenerii noștri: CLIFFORD CHANCE BADEA.

Ocupând locul întâi în topul caselor de avocatură din România la secţiunile Banking & Finance şi Capital Markets, CLIFFORD CHANCE BADEA este biroul local al celei mai mari case de avocatura din lume și este prezentă în România din anul 2006, sub coordonarea avocatului Daniel Badea. Se implică în mod constant în tranzacţii complexe de împrumuturi sindicalizate, finanţări, restructurări, investiţii imobiliare, precum şi litigii şi arbitraje interne şi internaţionale.

Pentru orice nelămuriri, echipa de organizare vă stă la dispoziție și vă așteaptă mesajele pe adresa civil@asd-ub.ro. De asemenea, evenimentul oficial se regăsește aici.

Alin Todirică

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii