« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Ministerul Justiției lansează proiectul „Educație juridică non-formală”
08.03.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Ministerul Justiției a oferit publicității luni, 7 martie 2016, un comunicat cu privire la lansarea proiectului „Educație juridică non-formală”, inițiativă adresată tinerei generații care își propune să faciliteze accesul elevilor la cunoștințe elementare de drept și să construiască un parteneriat justiție-școală.

Astfel, tinerii vor avea acces la informații referitor la responsabilitatea civică, drepturile și obligațiile care le revin, statul de drept și democrație, valorile constituționale, într-o manieră adaptată provocărilor și preocupărilor specifice vârstei elevilor cum ar fi interacțiunea în mediul virtual.

Ministerul Justiției va facilita contactul școlilor cu voluntarii magistrați din instanțe și parchete sau din cadrul ministerului, care s-au oferit să participe, alături de elevi și profesorii lor, în activități specifice. Acestea pot include, printre altele, ore de curs pe anumite teme de interes pentru elevi precum: violența domestică, marginalizarea, provocările internetului; dezbateri sau vizionarea de filme educative urmate de sesiuni de întrebări și răspunsuri.

Voluntarii magistrați vor merge în școlile unde există interes pentru acest proiect dar vor putea să și primească în vizită școlile interesate. În măsura disponibilităților, voluntarii pot organiza sesiuni speciale de educație juridică non-formală în funcție de cerințe particulare.

Ministerul Justiției a lansat pe site-ul instituției secțiunea dedicată resurselor pentru educație juridică non-formală.

Programul „Școala Altfel
Pentru pregătirea activităților organizate în cadrul Programului „Școala Altfel”, care se va desfășura în săptămâna 18-22 aprilie, MJ, în parteneriat cu CSM, oferă sprijin unităților de învățământ pentru organizarea de vizite la sedii de instanțe, parchete, precum și la sediile MJ și CSM, pentru grupurile de elevi care doresc să cunoască activitatea specifică în efectuarea sau administrarea actului de justiție.

Informații generale  
În data de 31 octombrie 2013, Ministerul Justiției, Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public și Ministerul Educației Naționale au semnat „Protocolul de colaborare privind educația juridică în unitățile de învățământ preuniversitar”, pentru realizarea unor expuneri ale practicienilor dreptului pe teme juridice, vizite ale elevilor la instanțe și parchete, organizarea de evenimente dedicate educației juridice și distribuirea în școli și licee a unor materiale cu specific juridic.

Ca urmare a acestui protocol, peste 300 de magistrați s-au oferit voluntari și, în peste 500 de unități de învățământ preuniversitar, au avut loc evenimente cu specific juridic.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.