Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Răspunsul conducerii Penitenciarului Arad la Recomandările formulate de către Avocatul Poporului
08.03.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

În urma vizitei inopinate, efectuate în data de 14 octombrie 2015, de către Avocatul Poporului, Penitenciarul Arad a răspuns Recomandărilor formulate de către acesta. Vizita a făcut parte din planul anual de vizitare realizat de către Domeniul privind prevenirea torturii în locurile de detenție și a vizat verificarea condițiilor de detenție, acordarea asistenței medicale, tratamentul aplicat persoanelor private de libertate și respectarea drepturilor și libertăților acestora, potrivit unui comunicat al Avocatului Poporului, semnat de Matei Vîrtosu – Purtător de cuvânt, dat publicității luni, 7 martie 2016.

Câteva dintre aspectele cuprinse în documentul remis Avocatului Poporului sunt următoarele:

Cu privire la gestionarea supraaglomerării prezente în unele camere de detenţie, unde deţinuţilor le revenea o suprafaţă mai mică de 4 mp, conducerea Penitenciarului Arad a răspuns, între altele, că, de regulă, cazarea deţinuţilor în camerele de detenţie se face la maxim patru paturi. Există şi anumite excepţii sau cazuri în care deţinuţii sunt cazaţi câte cinci în cameră, al şaselea pat din cameră fiind considerat rastel pentru bagaje. La data vizitei Avocatului Poporului, într-o cameră erau cazaţi cinci deţinuţi. La data de 20 octombrie 2015, din acea cameră a fost relocat un deţinut, astfel încât să fie respectată norma de 4 mp spaţiu individual pentru fiecare deţinut cazat în această cameră.

– Referitor la asigurarea iluminatului de veghe în unele camere, Avocatului Poporului i s-a comunicat faptul că iluminatul de veghe este asigurat pe timpul nopţii în fiecare cameră (…) De regulă, deţinuţii solicită schimbarea becurilor arse, dar au 2 existat şi cazuri când nu s-a întâmplat aşa. Administraţia locului de deţinere depune eforturi pentru menţinerea în stare de funcţionare a tuturor sistemelor de iluminat din camerele de deţinere, dar din cauza numărului mare de camere, peste 300, pot apărea sincope de scurtă durată în rezolvarea acestui tip de deficienţă.

– În ceea ce privește solicitarea urgentării operaţiunilor de refacere a
pavimentului atât în camerele de detenţie, cât şi în blocul alimentar, conducerea Penitenciarului Arad a arătat că acţiunea de înlocuire a covorului altro degradat din camerele de detenţie este în derulare, materialele necesare acestei operaţiuni fiind achiziţionate în totalitate. În blocul alimentar a fost refăcută pardoseala în proporţie de 65%. Termenul de finalizare este semestrul II al anului 2016. 

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti