Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

ANCOM ref. perioada minimă a contractului de telefonie, internet sau televiziune


8 martie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Cyberlaw

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) reamintește utilizatorilor de servicii de telefonie, internet sau televiziune din România că pot solicita furnizorilor și că aceștia au obligația să le pună la dispoziție oferte cu o perioadă minimă contractuală de cel mult 12 luni, în acest fel utilizatorii putând beneficia de o perioadă contractuală inițială de maximum 24 de luni, potrivit unui comunicat al ANCOM, dat publicității luni, 7 martie 2016.

Furnizorii de comunicații din România nu pot încheia cu utilizatorii contracte cu o durată iniţială mai mare de 24 de luni.

În privința persoanelor juridice, durata contractuală minimă se stabilește prin negociere și poate depăși 24 de luni.

Stabilirea prin contract a unor sume de bani pe care clientul ar fi obligat să le plătească în ipoteza în care ar dori rezilierea contractului înainte de expirarea perioadei minime contractuale nu este interzisă, dar este prevăzută de legislația din domeniul protecției consumatorilor.

ANPC este instituția care poate constata existența unor clauze abuzive în contracte, iar instanța este cea care poate dispune eliminarea lor din contractele aflate în curs de executare.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică