Secţiuni » Articole » Opinii
Opinii
Condiţii de publicare

CCJE – for al judecătorilor europeni


9 martie 2016 | Lidia BARAC

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Opinii, SELECTED

O serie de evenimente organizate in mediul judiciar romanesc in ultimii ani, prin valentele lor, derivate din substanta continutului ideilor propagate, demonstreaza o preocupare a SM, INM, magistratilor, avocatilor, notarilor romani, precum si a asociatiilor profesionale pentru sedimentarea relatiilor cu institutii si oameni din justitia europeana.

Proiectele interprofesionale si cele menite sa stimuleze dialogul interuman intr-o Europa fara granite si intr-o lume care reclama tot mai multa justitie, sustin pretentia ca Romania, in anul 2016, sa devina un pol important al dezbaterilor profesionistilor dreptului. Pentru aceasta, niciun efort nu este in zadar, motiv pentru care credem ca sansa de a gazdui in acest an cea de-a XVII-a Reuniune plenara a CCJE la Bucuresti nu trebuie ratata. Evenimentul este de natura sa confirme traiectoria europeana a Romaniei si consolidarea reformei sistemului de justitie.

Semnarea Cartei interprofesionale intre judecatori, procurori si avocati, ca si alte evenimente asociate, petrecute in ultimii ani, demonstreaza deopotriva capacitatea sistemului judiciar roman de a recepta in existenta si devenirea sa, in mod plenar, Recomandarile CCJE.

Desfasurarea Reuniunii plenare la Bucuresti, in perioada 8-9 noiembrie 2016, reprezinta un prilej pentru toate profesiile juridice de a identifica oportunitatile de imbunatatire a legislatiei, jurisprudentei si a cadrului institutional necesar afirmarii misiunii si rolului puterii judiciare intr-o societate. Iata suficiente argumente pentru care sustinem ca niciun efort bugetar nu ar trebui sa blocheze evenimentul, solidaritatea necesara in astfel de momente justificand chiar interventia Guvernului pentru suplimentarea costurilor necesare organizarii evenimentului in tara noastra, asemenea oportunitati neputand fi irosite, cu atat mai mult cu cat reprezentantul tarii noastre la CCJE are capacitatea de a coagula energiile necesare bunei organizari a Reuniunii!

Prof. univ. dr. Lidia Barac
Judecator la Curtea de Apel Timisoara

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică