Secţiuni » Articole » Opinii
OpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptului
Condiţii de publicare

CCJE – for al judecătorilor europeni
09.03.2016 | Lidia BARAC

Secţiuni: Opinii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

O serie de evenimente organizate in mediul judiciar romanesc in ultimii ani, prin valentele lor, derivate din substanta continutului ideilor propagate, demonstreaza o preocupare a SM, INM, magistratilor, avocatilor, notarilor romani, precum si a asociatiilor profesionale pentru sedimentarea relatiilor cu institutii si oameni din justitia europeana.

Proiectele interprofesionale si cele menite sa stimuleze dialogul interuman intr-o Europa fara granite si intr-o lume care reclama tot mai multa justitie, sustin pretentia ca Romania, in anul 2016, sa devina un pol important al dezbaterilor profesionistilor dreptului. Pentru aceasta, niciun efort nu este in zadar, motiv pentru care credem ca sansa de a gazdui in acest an cea de-a XVII-a Reuniune plenara a CCJE la Bucuresti nu trebuie ratata. Evenimentul este de natura sa confirme traiectoria europeana a Romaniei si consolidarea reformei sistemului de justitie.

Semnarea Cartei interprofesionale intre judecatori, procurori si avocati, ca si alte evenimente asociate, petrecute in ultimii ani, demonstreaza deopotriva capacitatea sistemului judiciar roman de a recepta in existenta si devenirea sa, in mod plenar, Recomandarile CCJE.

Desfasurarea Reuniunii plenare la Bucuresti, in perioada 8-9 noiembrie 2016, reprezinta un prilej pentru toate profesiile juridice de a identifica oportunitatile de imbunatatire a legislatiei, jurisprudentei si a cadrului institutional necesar afirmarii misiunii si rolului puterii judiciare intr-o societate. Iata suficiente argumente pentru care sustinem ca niciun efort bugetar nu ar trebui sa blocheze evenimentul, solidaritatea necesara in astfel de momente justificand chiar interventia Guvernului pentru suplimentarea costurilor necesare organizarii evenimentului in tara noastra, asemenea oportunitati neputand fi irosite, cu atat mai mult cu cat reprezentantul tarii noastre la CCJE are capacitatea de a coagula energiile necesare bunei organizari a Reuniunii!

Prof. univ. dr. Lidia Barac
Judecator la Curtea de Apel Timisoara

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti