Secţiuni » Selected
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members
Print Friendly, PDF & Email

AMR susține organizarea la București a reuniunii CCJE
09.03.2016 | JURIDICE.ro

Asociația Magistraților din România (AMR) își manifestă, într-o scrisoare deschisă adresată ministrului Justiției și președintelui Consiliului Superior al Magistraturii, semnată de către jud. Gabriela Baltag, președinte AMR, sprijinirea organizării la București a reuniunii Consiliului Consultativ al Judecătorilor Europeni (CCJE).

Asociația Magistraților din România (AMR) a luat cunoștință de faptul că situația de dificultate financiară în care se află sistemul judiciar a determinat, pentru moment, Consiliul Superior al Magistraturii să nu accepte finanțarea organizării, în anul 2016, la București a Reuniunii plenare a Consiliului Consultativ al Judecătorilor Europeni din cadrul Consiliului Europei, eveniment deosebit de important și onorant pentru justiția din România.

Asociația Magistraților din România (AMR) își încrederea că, prin bunăvoință și reexaminarea temeinică a condițiilor și beneficiilor unui astfel de proiect, se pot găsi imediat toate resursele necesare și, în aceste condiții, poate fi confirmată șansa unei colaborării reale, concrete a magistraților cu unul dintre cele mai reprezentative foruri internaționale, Consiliul Consultativ al Judecătorilor Europeni (CCJE).

Asociația Magistraților din România (AMR) amintește factorilor de decizie că efortul financiar pentru susținerea acestui eveniment nu este deloc unul impresionant comparativ cu beneficiile lui, cu atât mai mult că sistemului judiciar nu ar trebui să i se refuze posibilitatea de a dovedi că poate fi, în egală măsură, o gazdă primitoare care împărtășește principiile dar care este în același timp în măsură să dovedească că toate avizele emise de CCJE sunt implementate și în România.

Asociația Magistraților din România (AMR) solicită Consiliului Superior al Magistraturii dar și Ministerului Justiției acordarea deîndată a unui sprijin real reprezentantului României la acest organism, cu o soluție care să nu întârzie ca decizie proiectul și care să permită continuarea eforturilor depuse până în prezent de corpul de magistrați pentru consolidarea unei justiții europene adevărate.


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.