« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

CA București. Înșelăciune, constituire a unui grup infracțional organizat. Condamnare definitivă
10.03.2016 | Georgiana-Camelia LUCIU, Rareș-Jacobus BANGA

JURIDICE - In Law We Trust

Prin decizia penală 154/A/02.02.2016, Curtea de Apel București – Secția II Penală a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul N. V. la o pedeapsă de 3 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei, cât și pe o perioadă de 2 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a comunica cu persoanele cu care a comis infracțiunile, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

Condamnă pe inculpata A. (fostă C.) L., la o pedeapsă de 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a comunica cu persoanele cu care a comis infracțiunile, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și înșelăciune în formă continuată.

Condamnă pe inculpații E. C., C. I. și M. Ș. la o pedeapsă de 1 an și 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a comunica cu persoanele cu care a comis infracțiunile, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații A. (fostă C.) L., E. C., C. I. și M. Ș. vor presta o munca neremunerată în folosul comunității pe o durată de 60 de zile în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului sau Fundației pentru Promovarea Sancțiunilor Comunitare.

În cazul acelorași inculpați, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.

Disjunge cauza față de inculpații L. D., P. C.-O., D. I., P. G., D. M. R., S. T., Ș. G. D., D. M., P. M., S. M., M. S., V. N. T. și C. V., urmând ca judecarea acestora să se realizeze separat.

Admite acțiunea civilă exercitată de partea civilă SC Marfin Leasing IFN (România) SA cu privire la inculpații A. (fostă C.) L., E. C., N. V., M. Ș. și C. I. și în consecința dispune obligarea celor 5 inculpați la plata către partea civilă a următoarelor sume, cu titlu de despăgubiri civile: A. (fostă C.) L. suma de 17.370.118,20 lei, E. C. suma de 178.651,13 lei, N. V. suma de 824.950,06 lei, C. I. suma de 932.419,55 lei și M. Ș. suma de 350.669,14 lei.

Obligă inculpații A. (fostă C.) L., E. C., N. V., M. Ș. și C. I. la plata cheltuielilor judiciare, respectiv câte 2.000 de lei fiecare inculpat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 12 decembrie 2014 (comunicat nr. 1826/VIII/3 din 18 decembrie 2014).

Text neoficial, destinat mass-media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Rareș-Jacobus Banga

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.