Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Drept penal

CA București. Înșelăciune, constituire a unui grup infracțional organizat. Condamnare definitivă

10 martie 2016 | Georgiana-Camelia LUCIU, Rareș-Jacobus BANGA

Prin decizia penală 154/A/02.02.2016, Curtea de Apel București – Secția II Penală a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul N. V. la o pedeapsă de 3 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei, cât și pe o perioadă de 2 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a comunica cu persoanele cu care a comis infracțiunile, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

Condamnă pe inculpata A. (fostă C.) L., la o pedeapsă de 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani și pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a comunica cu persoanele cu care a comis infracțiunile, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și înșelăciune în formă continuată.

Condamnă pe inculpații E. C., C. I. și M. Ș. la o pedeapsă de 1 an și 8 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a comunica cu persoanele cu care a comis infracțiunile, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații A. (fostă C.) L., E. C., C. I. și M. Ș. vor presta o munca neremunerată în folosul comunității pe o durată de 60 de zile în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului sau Fundației pentru Promovarea Sancțiunilor Comunitare.

În cazul acelorași inculpați, instanța a ținut cont la stabilirea pedepsei, de prevederile articolului privind acordul de recunoaștere a vinovăției, potrivit căruia, în caz de condamnare sau amânare a aplicării pedepsei, limitele de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii se reduc cu o treime, iar în cazul pedepsei amenzii, cu o pătrime.

Disjunge cauza față de inculpații L. D., P. C.-O., D. I., P. G., D. M. R., S. T., Ș. G. D., D. M., P. M., S. M., M. S., V. N. T. și C. V., urmând ca judecarea acestora să se realizeze separat.

Admite acțiunea civilă exercitată de partea civilă SC Marfin Leasing IFN (România) SA cu privire la inculpații A. (fostă C.) L., E. C., N. V., M. Ș. și C. I. și în consecința dispune obligarea celor 5 inculpați la plata către partea civilă a următoarelor sume, cu titlu de despăgubiri civile: A. (fostă C.) L. suma de 17.370.118,20 lei, E. C. suma de 178.651,13 lei, N. V. suma de 824.950,06 lei, C. I. suma de 932.419,55 lei și M. Ș. suma de 350.669,14 lei.

Obligă inculpații A. (fostă C.) L., E. C., N. V., M. Ș. și C. I. la plata cheltuielilor judiciare, respectiv câte 2.000 de lei fiecare inculpat.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 12 decembrie 2014 (comunicat nr. 1826/VIII/3 din 18 decembrie 2014).

Text neoficial, destinat mass-media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Rareș-Jacobus Banga

Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership