« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

CA București. Spălare a banilor. Condamnare definitivă
09.03.2016 | Georgiana-Camelia LUCIU, Rareș-Jacobus BANGA

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Prin decizia penală 149/A/1 februarie 2016, Curtea de Apel București – Secția II penală a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatul B. S. S., acționar al mai multor societăți comerciale, la data faptelor, la o pedeapsă de 5 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei, cât și pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor.

Condamnă pe inculpații D. D., vicepreședintele Consiliului de Administrație al SC CICO SA și V. (B). E., director general al Cooperativei de Credit “Banca Populară Furnica”, la data faptelor, la o pedeapsă de 4 ani închisoare și interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei, cât și pe o perioadă de 2 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor.

Lasă nesoluționată acțiunea civilă formulată de părțile civile SC CICO SA și Autoritatea Pentru Valorificarea Activelor Statului împotriva inculpaților: B. S. S., D. D. și V. (B). E.

Obligă pe inculpații B. S. S., D. D. și V. (B). E. la plata a câte 400 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat.

Față de inculpații B. O., G. A. E., M. C., R. N., M. H. T. și N. C., instanța de judecată a dispus încetarea procesului penal.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către DNA la data de 14 noiembrie 2011 (comunicat nr. 743/VIII/3 din 21 noiembrie 2011).

Text neoficial, destinat mass-media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.

:: sursa: www.pna.ro

Georgiana-Camelia Luciu
Rareș-Jacobus Banga

 
Secţiuni: Comunicate parchete, Drept penal | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD