Secţiuni » Articole » Opinii
Opinii
Condiţii de publicare
2 comentarii

Un judecător și-a amendat profesorul. Este interesant de ce


10 martie 2016 | Cornelia DĂROI

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Opinii, SELECTED

Poate nu știați, dar Profesorul Radu Motica, fost decan al Facultății de Drept din Timișoara, o personalitate a lumii juridice din România, are și calificarea de expert evaluator de bunuri mobile. În această calitate, a fost desemnat să efectueze, pentru Judecătoria Lugoj, expertiza unor bunuri în cadrul unui partaj judiciar. Foarte pe scurt, raportat la această acțiune de partaj, trebuie precizat că pârata a recunoscut bunurile comune și valoarea fiecăruia dintre ele, aflându-se, de asemenea, în posesia anumitor bunuri proprii ale reclamantului, dar pe care s-a declarat dispusă a i le restitui. Cu alte cuvinte, nu a existat nicio dispută. Astfel încât Profesorul Radu Motica a încercat să încurajeze un partaj voluntar, întârziind însă efectuarea expertizei, care ar fi presupus și costuri mari pentru părți (prin raportare și la valoarea totală a bunurilor, sub 2.000 euro). Dealtfel expertiza a fost realizată cu concluzii cf. înțelegerii părților…

Din pricina întârzierii depunerii raportului de expertiză, pentru prima oară în viață, Profesorul Radu Motica a fost amendat de un judecător, iar cererea de reexaminare a fost respinsă de judecător, dealtfel fost student. Însă fără nicio motivare, împrejurare cu totul neobișnuită într-o hotărâre judecătorească (subl. C.D.).

Surprins de atitudinea judecătorului, supărat de injustiția suferită, Profesorul a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii, în încercarea de împiedica să se transforme într-un precedent asemenea situații excepționale.

În sesizarea sa, profesorul afirmă că judecătorul în cauză a fost un student foarte bun al Facultății de Drept și apreciază că doar eventualele frustrări ale acestuia ar putea motiva atitudinea sa.

În timp ce fostul student al profesorului îi aplica sancțiuni, la Universitatea de Vest din Timișoara a fost celebrată personalitatea acestuia. La mulți ani, domnule Profesor Radu Motica!

Cornelia Dăroi

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică