Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tîrgu Ocna. Respect şi aducere aminte pentru mărturisitori!
11.03.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 10 martie 2016, Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tîrgu Ocna a dat publicității următorul comunicat, semnat de Silvia Vătavu – Purtător de cuvânt:

”În baza Legii nr. 247/2011, ziua de 9 martie este zi de rememorare a destinelor întrerupte înainte de vreme sau schimbate în mod nedrept ale miilor de deţinuţi politici anticomunişti din România postbelică.

În această zi, trebuie să ne aducem aminte de martirii Gulagului românesc, iar Biserica Ortodoxă ne aminteşte de supliciul celor 40 de mucenici din Sevastia, pentru că, în esenţă, aceasta a fost şi drama deţinuţilor anticomunişti din perioada 1944–1989: un martiraj îndurat, pentru că au mărturisit şi nu s-au lepădat de credinţa lor de a vedea o Românie liberă.

Cu ocazia Zilei Deţinuţilor Politici Anticomunişti, din perioada 1944–1989, şi a Zilei Sfinţilor 40 de mucenici din Sevastia, elevii Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare, profesori şi salariaţi, alături de colegi din Centrul Educativ Tîrgu Ocna şi membri ai conducerii celor două unităţi au participat la slujba Acatistului Sfinţilor Mucenici şi la pomenirea tuturor mărturisitorilor din închisorile şi lagărele comuniste, oficiată de preotul coordonator al preoţilor capelani de penitenciare din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din România, preot capelan de penitenciare Florin Smarandi.

Momentul de comemorare face parte din acţiunea mai amplă, declanşată în finalul anului 2014, cu privire la memoria spaţiului concentraţionar românesc în perioada comunistă, la mărturisirea şi jertfa acestor români pentru apărarea identităţii noastre naţionale şi spirituale, derulată sub titlul ”Mărturisire şi memorie în penitenciarele româneşti”, ce cuprinde acţiuni menite a valorifica toate informaţiile, documentele şi memorialistica cu privire la memoria spaţiului penitenciar românesc.

Prin acest demers dorim să promovăm în mod deosebit recuperarea memoriei noastre pierdute, ca datorie morală faţă de martirii neamului românesc, având convingerea că dezvăluirea adevărului istoric, ascuns de mai bine de jumătate de secol, este cea care ne poate ajuta să construim cu respect şi credinţă.

Ne înclinăm fruntea cu respect în faţa dârzeniei cu care aceştia au înfruntat cea mai mare prigoană petrecută vreodată în ţara noastră.”

:: Galerie foto

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti