Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Ionica Ninu: Instanţele sunt obligate să aibă un rol activ
11.03.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept civil, Selected, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Jud. Ionica Ninu, Tribunalul Bucureşti, s-a referit, în cadrul dezbaterii Uzucapiunea, între trecut și viitor. Sau, mai degrabă, invers, organizate de Societatea de Științe Juridice, la administrarea probelor în cazul unei acţiuni având ca uzucapiunea.

Ionica Ninu: În privinţa probelor, instanţele în practica judiciară pe care am analizat-o şi cu ocazia acelei cărţi despre care aţi făcut vorbire mai la începutul dezbaterii, dar şi aşa, în activitatea curentă, sunt obligate să aibă un rol activ şi nu se limitează doar la proba testimonială, martorii ştiu că “Da, reclamantul l-am văzut, a făcut, aşa.” Dar se cer certificatele de rol fiscal, se cer situaţiile juridice la unităţile administrativ-teritoriale, indiferent dacă acestea sunt sau nu părţi în proces. Sunt întocmite rapoartele de expertiză şi după întocmirea rapoartelor de expertiză, pe lângă avizele care se solicită la OCPI, de multe ori chiar unităţile administrativ-teritoriale, pentru a comunica o situaţie juridică, cer o copie de pe raportul de expertiză, pentru a putea identifica mai uşor imobilul asupra căruia se cere a se constata intervenită uzucapiunea şi atunci instanţa trebuie să aibă cât mai multe elemente, pentru a se putea stabili, cu certitudine, că acel imobil are aptitudinea de a fi uzucapat şi este uzucapat de chiar reclamantul care a promovat acţiunea, pentru că s-ar naşte foarte multe situaţii juridice mult mai complicate, decât cea pe care încearcă reclamantul să şi-o rezolve în interesul său privat, pentru a-şi lămuri titlul de proprietate.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti