Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Ionica Ninu: Instanţele sunt obligate să aibă un rol activ


11 martie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Jud. Ionica Ninu, Tribunalul Bucureşti, s-a referit, în cadrul dezbaterii Uzucapiunea, între trecut și viitor. Sau, mai degrabă, invers, organizate de Societatea de Științe Juridice, la administrarea probelor în cazul unei acţiuni având ca uzucapiunea.

Ionica Ninu: În privinţa probelor, instanţele în practica judiciară pe care am analizat-o şi cu ocazia acelei cărţi despre care aţi făcut vorbire mai la începutul dezbaterii, dar şi aşa, în activitatea curentă, sunt obligate să aibă un rol activ şi nu se limitează doar la proba testimonială, martorii ştiu că “Da, reclamantul l-am văzut, a făcut, aşa.” Dar se cer certificatele de rol fiscal, se cer situaţiile juridice la unităţile administrativ-teritoriale, indiferent dacă acestea sunt sau nu părţi în proces. Sunt întocmite rapoartele de expertiză şi după întocmirea rapoartelor de expertiză, pe lângă avizele care se solicită la OCPI, de multe ori chiar unităţile administrativ-teritoriale, pentru a comunica o situaţie juridică, cer o copie de pe raportul de expertiză, pentru a putea identifica mai uşor imobilul asupra căruia se cere a se constata intervenită uzucapiunea şi atunci instanţa trebuie să aibă cât mai multe elemente, pentru a se putea stabili, cu certitudine, că acel imobil are aptitudinea de a fi uzucapat şi este uzucapat de chiar reclamantul care a promovat acţiunea, pentru că s-ar naşte foarte multe situaţii juridice mult mai complicate, decât cea pe care încearcă reclamantul să şi-o rezolve în interesul său privat, pentru a-şi lămuri titlul de proprietate.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică