Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii
Print Friendly, PDF & Email

Gânduri din Sala pașilor pierduți. Avocați filateliști la Roșiorii de Vede – file de istorie
14.03.2016 | Iosif FRIEDMANN-NICOLESCU

AVOCATUL Petre I. DUMITRIU[1] rămâne o personalitate emblematică a filateliștilor din municipiul Roșiorii de Vede, fiind preocupat de filatelie din 1970 și laureat al unor expoziții filatelice naționale și internaționale.

AVOCATUL Petre I. DUMITRIU este autorul a două cărți de referință:

”Scurtă Istorie a Cercului Filatelic Roșiorii de Vede” (alături de George Argir, Editura U.T. Press, Cluj–Napoca, 2010, lucrarea având 130 de pagini)

și

”Istoria Cercului Filatelic Roșiorii de Vede” (unic autor, Editura Alma Mater, Cluj-Napoca, 2015, lucrarea având 208 pagini),

în care face o evocare a momentelor importante din activitatea filateliștilor acestei localități teleormănene al cărui Președinte al Cercului Filatelic municipal este din 1986.

Volumele se constituie într-o reevaluare a dinamicii datelor din documentele Cercului filatelic al acestei multimilenare localități românești, aflate pe Drumul lui Traian în Dacia, prezentând momentele importante care sunt deja istorie.

Amintirile mele[2] despre Cercul Filatelic Justiția din municipiul Roșiorii de Vede sunt din anul 1983, când eram AVOCAT la Biroul Colectiv de Asistență juridică, și se reîmprospătează cu numele celor care, alături de mine, eram filateliști în acest minunat municipiu.
Maestrul meu, AVOCATUL Mircea Filip, actuala doamnă Decan a Baroului Teleorman, AVOCAT Mariana TĂNĂSESCU, AVOCAT Vasile Ioan,[3] AVOCAT Radu GHERBOVAN, cât și actualii – AVOCAT Ștefan GÂDEA și AVOCAT Virgil BRATU.[4]

Revenind la cele două lucrări, acestea au un profund caracter documentar – științific, beneficiind de un aparat critic complex format din bibliografie și un index alfabetic cu numele persoanelor și personalităților evocate.


[1] Fost Președinte al Judecătoriei Roșiorii de Vede și fost Consilier al Baroului Teleorman.
[2] AVOCAT dr. Iosif FRIEDMANN – NICOLESCU.
[3] Director adjunct al Biroului Colectiv de Asistență juridică și Vicepreședinte al Colegiului de Avocați Teleorman.
[4] Ginerele celebrului AVOCAT Gh. CHIRIȚESCU din Roșiorii de Vede.


Av. doctor în științe juridice Iosif FRIEDMANN-NICOLESCU


Aflaţi mai mult despre , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.