Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Cristina Rusu: În contextul în care uzucapiunea este o modalitate de a face ordine, practic, noi, ca avocaţi…


14 martie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Av. Cristina Rusu, Senior Associate RADU & ASOCIAȚII (EY Law), s-a referit, în cadrul dezbaterii Uzucapiunea, între trecut și viitor. Sau, mai degrabă, invers, organizate de Societatea de Științe Juridice, la rolul avocatului în identificarea cât mai precisă a pârâtului în procesele având ca obiect uzucapiunea.

Cristina Rusu: ”Cred că, în contextul în care uzucapiunea este o modalitate de a face ordine, practic, noi, ca avocaţi, avem oarecum şi datoria să îi îndrumăm pe clienți să îşi facă o investigaţie preliminară, să se gândească cine ar putea să fie pârat, în afară de unitatea administrativ-teritorială pentru că este posibil ca în realitate să existe o persoană fizică sau moştenitorii unei persoane fizice care să poată să aibă calitatea de pârât în proces. Sigur că dacă nu e de găsit o asemenea persoană sau, pur şi simplu, nu mai există date, atunci, clar nu am ce face decât să chem în judecată unitatea administrativ-teritorială.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii