Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

Cristina Rusu: În contextul în care uzucapiunea este o modalitate de a face ordine, practic, noi, ca avocaţi…
14.03.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept civil, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Av. Cristina Rusu, Senior Associate RADU & ASOCIAȚII (EY Law), s-a referit, în cadrul dezbaterii Uzucapiunea, între trecut și viitor. Sau, mai degrabă, invers, organizate de Societatea de Științe Juridice, la rolul avocatului în identificarea cât mai precisă a pârâtului în procesele având ca obiect uzucapiunea.

Cristina Rusu: ”Cred că, în contextul în care uzucapiunea este o modalitate de a face ordine, practic, noi, ca avocaţi, avem oarecum şi datoria să îi îndrumăm pe clienți să îşi facă o investigaţie preliminară, să se gândească cine ar putea să fie pârat, în afară de unitatea administrativ-teritorială pentru că este posibil ca în realitate să existe o persoană fizică sau moştenitorii unei persoane fizice care să poată să aibă calitatea de pârât în proces. Sigur că dacă nu e de găsit o asemenea persoană sau, pur şi simplu, nu mai există date, atunci, clar nu am ce face decât să chem în judecată unitatea administrativ-teritorială.”

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti