Secţiuni » Selected
Selected
Comunicate profesionişti

UNJR susține organizarea la București a reuniunii CCJE


15 martie 2016 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Interprofesional, SELECTED
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Uniunea Națională a Judecătorilor din România (UNJR) își manifestă, într-o scrisoare deschisă adresată președintelui Consiliului Superior al Magistraturii și ministrului Justiției, semnată de către jud. Dana Gîrbovan, președinte UNJRAMR, sprijinirea organizării la București a reuniunii Consiliului Consultativ al Judecătorilor Europeni (CCJE).

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania, in conformitate cu scopul sau statutar, de modernizare si imbunatire a imaginii sistemului de justitie din Romania, isi declara sprijinul public pentru organizarea la Bucuresti a Reuniunii Plenare a Consiliului Consultativ a Judecătorilor Europeni din cadrul Consiliului Europei.

In acest sens, UNJR solicita Consiliului Superior al Magistraturii si Ministerului de Justitie sa sprijine organizarea acestui eveniment, apreciind ca un astfel de demers ar contribui atat la modernizarea sistemului nostru judiciar cat si la imbunatatirea imaginii acestuia, in tara si in plan european.

UNJR nu contesta faptul ca sprijinul financiar ar presupune un efort din partea factorilor de decizie, insa considera ca beneficiile asociate calitatii de tara gazda ar fi net superioare. În acest sens, UNJR subliniaza faptul ca acest eveniment i-ar permite Romaniei sa se afirme ca promotor practicilor judiciare pozitive și al perfectionarii si profesionalizarii puterii judiciare. Totodata, tara noastra ar capata un rol mai important in promovarea la nivel european a dialogului intra-institutional in materie judiciara.
De asemenea, UNJR apreciaza ca prin gazduirea acestui tip de eveniment se deschide calea către intierea unor valoroase contacte profesionale între reprezentantii sistemului judiciar national si a altor sisteme judiciare europene, contacte care ar contribui la consolidarea reformei sistemului nostru judiciar.

În fine, UNJR considera ca sustinerea organizarii acestui eveniment ar dovedi faptul ca Romania nu doar ca intelege ca alaturi de beneficiile aferente calitatii de membra intr-o organizatie internationala exista si obligatii specifice, explicite sau implicite, dar si faptul ca este gata sa sustina si sa promoveze in spatiul european profiferarea bunelor practici si colaborarii in materie judiciara.

Pentru aceste considerente, UNJR apreciaza ca pozitiva si oportuna organizarea in Romania a Reuniunii Plenare a Consiliului Consultativ a Judecătorilor Europeni din cadrul Consiliului Europei si solicita Consiliului Superior al Magistraturii si Ministerului Justitiei sa isi reconsidere pozitia si sa acorde spijinul necesar in acest sens.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro