Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Procedura privind autorizarea spațiilor pentru depozitare temporară și a celor utilizate în zonele libere
16.03.2016 | Pieter WESSEL, Mihai PETRE

Secţiuni: Fiscalitate, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Recent a fost publicată procedura de autorizare a magaziilor și a perimetrelor de depozitare temporară a mărfurilor necomunitare pe teritoriul vamal al României, în intervalul dintre prezentarea acestora în vamă și atribuirea unei destinații vamale, precum și procedura privind înregistrarea depozitelor într-o zonă liberă.

Conform acestor norme, persoanele interesate în desfășurarea activității de depozitare temporară pot obține autorizarea din partea autorității vamale.

Autorizarea magaziei sau a perimetrului pentru depozitare temporară este condiționată de aprobarea prealabilă a evidenței operative a mărfurilor de către biroul vamal competent, care să permită supravegherea exploatării spațiilor de depozitare temporară, în special în ceea ce privește identificarea mărfurilor depozitate, statutul vamal și circulația mărfurilor. De asemenea, spațiul respectiv trebuie să îndeplinească anumite condiții de securitate.

Pentru mărfurile aflate în depozit temporar, operatorii economici trebuie să instituie o garanție care să acopere 100% din cuantumul drepturilor de import.

Autorizațiile de depozitare temporară emise în baza acestor norme vă vor permite depozitarea temporară a mărfurilor necomunitare pe teritoriul vamal al României, în intervalul dintre prezentarea acestora în vamă și atribuirea unei destinații vamale.

Pentru a evita autorizarea depozitelor temporare în baza noilor prevederi aplicabile începând cu data de 1 mai 2016, care presupun garantarea TVA, operatorii economici pot să obțină o astfel de autorizație până la data de 30 aprilie 2016, ce va fi valabilă și după data de 1 mai 2016.

Pieter Wessel
Partener DELOITTE ROMÂNIA

Mihai Petre
Senior Manager DELOITTE ROMÂNIA

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti