Secţiuni » Arii de practică » Business » Afaceri transfrontaliere
Afaceri transfrontaliere
CărţiProfesionişti

Republica Moldova. Președintele Academiei de Științe a Moldovei despre importanța științei pentru dezvoltarea țării


16 martie 2016 | Robert BĂLAȘA
Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, REPUBLICA MOLDOVA
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Academia de Științe a Moldovei a dat publicitații marți, 12 martie 2016, un comunicat cu privire la rezultatele programului propus în cadrul alegerilor președintelui Academiei, acad. Gheorghe Duca, care a declarat următoarele:

„Am intitulat acest succint discurs de trecere în revistă a rezultatelor, privind realizarea programului propus în cadrul alegerilor președintelui Academiei, prin aceasta respectând promisiunea făcută acum doi ani.

Realizarea acestuia s-a axat pe linia continuității și asumării responsabilităților pentru păstrarea și dezvoltarea valorilor și performanțelor în noile condiții de reforme și în condițiile apartenenței la spațiul european al cercetării.

Astfel, în ultimii doi ani în pofida condițiilor precare generate de criza economico-financiară și politică, conducerea Academiei de Științe și echipa administrativă a depus eforturi considerabile pentru a susține comunitatea de cercetare și pentru a dezvolta știința, oferind oportunități egale tuturor cercetătorilor din Republica Moldova.

Prin prisma acestor realități în permanență am promovat în toate instanțele decizionale un mesaj important: Știința este prioritate pentru dezvoltarea țării noastre și aici trebuie să menționez că realizările Dumneavoastră, nivelul performanțelor Dumneavoastră, al fiecărui colectiv și al științei în ansamblu conferă greutate acestui deziderat.

Mizez pe sprijinul Dumneavoastră în continuare, precum și pe conștientizarea în final a importanței și rolului științei de către autorități. Doar în acest context, vom reuși să valorificăm cercetarea alături și în beneficiul societății, având impact în cultură, educație și economie.”

Robert Bălașa

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro