Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Recuperare creanţe
Recuperare creanţe
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Ionuț Sandu: Cert e că executorul va avea o bătaie de cap mare aici


16 martie 2016 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Executare silită, Executori, SELECTED
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Exec. Ionuț Sandu, BEJA AEQUITAS, s-a referit, în cadrul dezbaterii (Parcă) mai rezonabilă atunci când este suspendată: Executarea Silită, organizate de Societatea de Științe Juridice, la situații apărute în practică în cazul admiterii contestației la executare.

Ionuț Sandu: Da, cert e că executorul va avea o bătaie de cap mare aici, pentru că întotdeauna va avea în față ori un creditor, ori un debitor. Și plecând de la dispoziția conform căreia hotărârea instanței de executare este executorie, în situația respingerii contestației la executare cu siguranță creditorul se va prezenta repede la el, eventual cu certificatul de soluție pentru a dovedi acest aspect și îi va cere continuarea executării silite. În situația în care admitem teza conform căreia efectele suspendării executării se întind până la hotărârea definitivă, în această situație, executorul nu poate să continue executarea, mă întreb, și dacă, fiind în continuare suspendat, ar putea să-i dea o încheiere sau trebuie să-i dea un răspuns motivat pe care creditorul să-l poată ataca mai departe. În aceeași situație stăm și ne întrebăm: în situația în care executarea este suspendată și, haideți să spunem, admisă contestația la executare, iar executorul are sume consemnate de bani, chiar debitorul poate veni și cere eliberarea acelor sume de bani pentru că hotărârea este executorie. Or, în cazul asta, însăși suspendarea pe care el a obținut-o poate conduce la ideea că nu îi pot fi eliberate acele sume de bani care au fost consemnate la dispoziția executorului judecătoresc până când nu rămâne definitivă hotărârea instanței de executare. Văzând că doctrina este împărțită între întinderea efectelor suspendării executării silite, cred că executorului îi va fi foarte greu să încadreze aceste două tipuri de cereri, venite ori de la creditor, ori de la debitor. Poate că soluția ar trebui să vină una legislativă și care să clarifice această situație cu încheierea efectelor suspendării executării silite.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti









Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro