Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Republica Moldova. Apelul Ministrului Justiției cu privire la modul cum societatea îi priveşte pe avocaţi şi procurori
17.03.2016 | Robert BĂLAȘA

Ministerul Justiției din Republica Moldova a dat publicității miercuri, 16 martie 2016, un comunicat cu privire la participarea Președintelui Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu, dar și a Ministrului Justiției, Vladimir Cebotari, la Adunarea Generală a Judecătorilor din 11 martie 2016.

Ministrul Justiției a menționat că în prezent sistemul judecătoresc, avocații și procurorii se confruntă cu un nivel foarte redus de credibilitate și că sunt necesare măsuri și reforme ample pentru a schimba această situație.

„Ne propunem să venim în scurt timp cu proiecte de acte legislative și modificări în Codul de procedură penală, civilă și nu doar. Ne propunem ca Programul Integrat de Gestionare a Dosarelor să fie platforma în care se vor petrece toate procedurile din ședința de judecată, unde dosarul va fi unul virtual. Astfel, plecarea acestuia de la o instanță la alta se va face în câteva clipe. Acest sistem va permite ca fiecare înscris să fie transmis în versiune electronică în instanța de judecată și părțile să aibă acces la dosar nu în biroul instanței, dar acasă sau din oficiu. Fiecare act procedural va fi contabilizat de acel sistem și va alerta judecătorii, atunci când un lucru nu este făcut la timp. De asemenea, în scurt timp, vă vom propune pentru consultări un proiect de mediere a părților în instanța de judecată, acesta fiind un model preluat din exemplele din Germania și Canada. Noi avem multe idei și viziuni asupra modernizării, redării unui nou suflu acestui sistem. Dar noi știm că nimic din cele enumerate nu pot fi realizate dacă nu vor fi acceptate de dumneavoastră și nu va exista o dorință sinceră din partea judecătorilor pentru a realiza aceste schimbări. Și noi trebuie să le facem, nu doar pentru dumneavoastră, dar pentru această țară„, a declarat Ministrul Justiției în discursul său.

Robert Bălașa


Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.