Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Republica Moldova. Apelul Ministrului Justiției cu privire la modul cum societatea îi priveşte pe avocaţi şi procurori
17.03.2016 | Robert BĂLAȘA

JURIDICE - In Law We Trust

Ministerul Justiției din Republica Moldova a dat publicității miercuri, 16 martie 2016, un comunicat cu privire la participarea Președintelui Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu, dar și a Ministrului Justiției, Vladimir Cebotari, la Adunarea Generală a Judecătorilor din 11 martie 2016.

Ministrul Justiției a menționat că în prezent sistemul judecătoresc, avocații și procurorii se confruntă cu un nivel foarte redus de credibilitate și că sunt necesare măsuri și reforme ample pentru a schimba această situație.

„Ne propunem să venim în scurt timp cu proiecte de acte legislative și modificări în Codul de procedură penală, civilă și nu doar. Ne propunem ca Programul Integrat de Gestionare a Dosarelor să fie platforma în care se vor petrece toate procedurile din ședința de judecată, unde dosarul va fi unul virtual. Astfel, plecarea acestuia de la o instanță la alta se va face în câteva clipe. Acest sistem va permite ca fiecare înscris să fie transmis în versiune electronică în instanța de judecată și părțile să aibă acces la dosar nu în biroul instanței, dar acasă sau din oficiu. Fiecare act procedural va fi contabilizat de acel sistem și va alerta judecătorii, atunci când un lucru nu este făcut la timp. De asemenea, în scurt timp, vă vom propune pentru consultări un proiect de mediere a părților în instanța de judecată, acesta fiind un model preluat din exemplele din Germania și Canada. Noi avem multe idei și viziuni asupra modernizării, redării unui nou suflu acestui sistem. Dar noi știm că nimic din cele enumerate nu pot fi realizate dacă nu vor fi acceptate de dumneavoastră și nu va exista o dorință sinceră din partea judecătorilor pentru a realiza aceste schimbări. Și noi trebuie să le facem, nu doar pentru dumneavoastră, dar pentru această țară„, a declarat Ministrul Justiției în discursul său.

Robert Bălașa

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO