« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Alexandra Lăncrănjan: Art. 308 Cod penal nu ridică probleme de constituţionalitate, ridică probleme de…
18.03.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Proc. Alexandra Lăncrănjan, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, formator INM, s-a referit, în cadrul dezbaterii Triplu titlu: Mereu acolo unde e nevoie de el: abuzul în serviciu / O infracțiune cât o ramură de drept: abuzul în serviciu / Niciodată în concediu: abuzul în serviciu, organizate de Societatea de Științe Juridice, la art. 308 Cod penal – Infracțiuni de corupție și de serviciu comise de alte persoane – din perspectiva constituționalităţii.

Alexandra Lăncrănjan: „Cu privire la aspectele de neconstituţionalitate ale dispoziţiilor art. 308, pe de-o parte capacitatea sau limitările Ministerului Public în a ancheta toate aspectele din mediul privat, nu cred că ridică probleme de constituţionalitate, ridică probleme de management judiciar, ceea ce exclude din start că ar fi o problemă, avem sau sperăm să mai avem încă metode prin care oportunitatea urmăririi penale şi a acţiunii penale să rămână la latitudinea Ministerului Public. Pe de altă parte, există o problemă pe art. 308, dar ea nu ţine de determinarea sferei, ci de o misiune a legiuitorului care a precizat că se aplică dispoziţiile privind abuzul în serviciu persoanelor fizice care îndeplinesc un serviciu uneia dintre persoanele de la art. 175 alin. (2) ori în cadrul unei persoane juridice şi a omis persoanele fizice de la art. 175 alin. (1). Caz în care se prea poate să avem situaţia unei persoane angajate pe lângă cabinetul unui demnitar sau a unei alte persoane care exercită o funcţie de demnitate publică şi să nu avem texte lege pentru cercetarea şi sancţionarea abuzului în serviciu, în cazul în care nu putem să încadrăm nici măcar pe ipoteza a doua de persoană juridică.„

 
Secţiuni: Drept penal, JURIDICE.ro, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD