Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Norme metodologice de aplicare a Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul
21.03.2016 | Corina CIOROABĂ

Secţiuni: Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 199 din data de 17 martie 2016 a fost publicat Ordinul ministrului dezvoltării regionale şi administraţiei publice nr. 233/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul şi de elaborare şi actualizare a documentaţiilor de urbanism.

Norme metodologice au fost elaborate în scopul aplicării unitare a prevederilor Legii nr. 350/2001, precum şi în corelare cu prevederile aplicabile în domeniul amenajării teritoriului şi urbanismului ale altor acte normative în vigoare.

Normele reglementează aspecte privind:
– documentaţiile de amenajare a teritoriului şi de urbanism: Planul de amenajare a teritoriului zonal regional, Planul de amenajare a teritoriului judeţean şi planurile de amenajare a teritoriului zonale intercomunale, interorăşeneşti şi interjudeţene, Strategia de dezvoltare teritorială zonală periurbană/metropolitană, Planul de mobilitate urbană, Planul urbanistic general (P.U.G.), Planul urbanistic zonal, Planul urbanistic de detaliu;
– fundamentarea şi elaborarea documentaţiilor de amenajare a teritoriului şi de urbanism;
– avizarea documentaţiilor de amenajare a teritoriului şi de urbanism;
– perioada de valabilitate a documentaţiilor de amenajare a teritoriului şi de urbanism;
– actualizarea şi monitorizarea documentaţiilor de amenajare a teritoriului şi de urbanism;
– atribuţiile administraţiei publice;
– certificatul de urbanism;
– disciplina în domeniul amenajării teritoriului.

Corina Cioroabă

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti