Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Norme metodologice de aplicare a Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul


21 martie 2016 | Corina CIOROABĂ

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 199 din data de 17 martie 2016 a fost publicat Ordinul ministrului dezvoltării regionale şi administraţiei publice nr. 233/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul şi de elaborare şi actualizare a documentaţiilor de urbanism.

Norme metodologice au fost elaborate în scopul aplicării unitare a prevederilor Legii nr. 350/2001, precum şi în corelare cu prevederile aplicabile în domeniul amenajării teritoriului şi urbanismului ale altor acte normative în vigoare.

Normele reglementează aspecte privind:
– documentaţiile de amenajare a teritoriului şi de urbanism: Planul de amenajare a teritoriului zonal regional, Planul de amenajare a teritoriului judeţean şi planurile de amenajare a teritoriului zonale intercomunale, interorăşeneşti şi interjudeţene, Strategia de dezvoltare teritorială zonală periurbană/metropolitană, Planul de mobilitate urbană, Planul urbanistic general (P.U.G.), Planul urbanistic zonal, Planul urbanistic de detaliu;
– fundamentarea şi elaborarea documentaţiilor de amenajare a teritoriului şi de urbanism;
– avizarea documentaţiilor de amenajare a teritoriului şi de urbanism;
– perioada de valabilitate a documentaţiilor de amenajare a teritoriului şi de urbanism;
– actualizarea şi monitorizarea documentaţiilor de amenajare a teritoriului şi de urbanism;
– atribuţiile administraţiei publice;
– certificatul de urbanism;
– disciplina în domeniul amenajării teritoriului.

Corina Cioroabă

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii