Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

CSM. Apărarea reputaţiei profesionale a lui Liviu Tudose, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti
21.03.2016 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

În cadrul şedinţei de joi, 17 martie 2016, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a apreciat că informaţiile vehiculate în mass-media cu privire la o presupusă calitate de informator sau ofiţer SRI a lui Liviu Tudose, procuror în cadrul Curţii de Apel Ploieşti, sunt nefondate şi au afectat reputaţia profesională a magistratului, potrivit unui comunicat al Consiliului Superior al Magistraturii, dat publicității joi, 17 martie 2016.

Liviu Tudose a solicitat, prin cererea din data de 27 ianuarie 2016, apărarea reputaţiei sale profesionale în raport cu afirmaţiile difuzate în mass media, începând cu luna februarie 2015 şi reluate în data 18 ianuarie 2016 (posturile de televiziune Naşul TV, Antena 3 şi B1TV şi publicaţia online Lumea justiţiei) în ceea ce privește presupusa sa calitate de informator sau/şi ofiţer acoperit al SRI, informaţii reieșite dintr-un denunţ înaintat Direcţiei Naţionale Anticorupţie de către Daniel Florea, fost ofiţer SRI.

Verificările Inspecţiei Judiciare au relevat că procurorul Liviu Tudose nu a fost şi nu este ofiţer acoperit, informator sau colaborator al vreunui serviciu de informaţii, iar de-a lungul carierei de procuror a ocupat funcţii de conducere, fiind verificat în cadrul procedurilor specifice de numire în astfel de funcţii.

Prin urmare, inspectorii judiciari au constatat că afirmaţiile menţionate sunt nereale, nefondate şi lipsite de suport probator, fiind de natură să creeze opiniei publice impresia că domnul procuror Liviu Tudose încalcă legea întrucât ar avea calitatea de ofiţer acoperit, informator sau colaborator al vreunui serviciu secret.

Așadar, Plenul Consiliului a constatat că afirmaţiile lansate în spaţiul public au depăşit limitele dreptului la informare şi au adus atingere reputaţiei profesionale a lui Liviu Tudose, procuror în cadrul Curţii de Apel Ploieşti.

Raportul Inspecţiei Judiciare poate fi consultat aici.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate