Secţiuni » Arii de practică » Business » Energie
Energie
CărţiProfesionişti

Curtea de Apel Craiova a formulat o trimitere preliminară în materia ajutoarelor stat. UPDATE


2 august 2016 | Daniel-Mihail ȘANDRU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

2 august 2016: Cauza a fost înregistrată la Curtea de Justiție a Uniunii Europene: C-150/16, Fondul Proprietatea.

*

21 martie 2016: Curtea de Apel Craiova a formulat o trimitere preliminară în materia ajutoarelor stat care, potrivit încheierii din 3 martie 2016, are următorul conţinut:

În baza dispoziţiilor art. 267 din Tratatul privind Funcţionarea Uniunii Europene, sesizează Curtea de Justiţie a Uniunii Europene pentru pronunţarea unei hotărâri preliminare cu privire la următoarele întrebări:

„1. Hotărârea Adunării generale a acţionarilor prin care s-a acceptat stingerea unei datorii a SC E.G. SA, în valoare de 28.709.475,13 lei, către C.E.O. SA, prin darea în plată a unui activ, reprezentând bunurile întabulate în Cartea Funciară sub nr. 70301 a localităţii Chişcani, judeţul Brăila şi, totodată, s-a hotărât şi plata către SC E.G. SA a diferenţei dintre valoarea de piaţă a activului şi valoarea creanţei C.E.O. SA, adoptată prin votul Statului Român, prin Ministerul Economiei – Departamentul pentru Energie, în calitate de acţionar deţinând 77,17 % din capitalul social al C.E.O.SA, constituie ajutor de stat în înţelesul art. 107 din Tratatul privind Funcţionarea Uniunii Europene, respectiv (i) este o măsură finanţată de stat sau prin intermediul resurselor de stat; (ii) are caracter selectiv; (iii) poate afecta schimburile comerciale între statele membre?

2. În cazul unui răspuns afirmativ la întrebarea nr. 1, ajutorul de stat era supus notificării prevăzute de art. 108 alin. (3) din Tratatul privind Funcţionarea Uniunii Europene?”

Lista tuturor trimiterilor preliminare formulate de către instanţele din România se află pe platforma IADUER.ro, proiect susţinut de JURIDICE.ro.

:: sursa: IADUER – un proiect CSDEARDAE şi FJR

Prof. univ. dr. Mihai Șandru

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii