Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Punctul de vedere al Academiei Române cu privire la înființarea unei Academii alternative în România
21.03.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În curând, Academia Română va aniversa 150 de ani de la înființare, omagiind-o sub mesajul ”150 de ani în serviciul Națiunii Române”. Academia Română a fost concepută în 1866 și și-a consolidat menirea, drept cea mai reprezentativă instituție de cultură și știință a românilor, a Națiunii Române, potrivit unui comunicat al Academiei Române, semnat de acad. Ionel Valentin-Vlad – Președinte, dat publicității în data de 16 martie 2016.

Avându-se în vedere aceste aspecte, apariția unui proiect de lege privind transformarea ”Academiei Oamenilor de Știință din România” în ”Academia de Științe din România” este percepută de Academia Română ca o tentativă de constituire a unei alternative la această instituție, lezându-i locul și rolul de cel mai înalt for științific și cultural al României, de consacrare și de coordonare a cercetării fundamentale.

Prin exprimarea acestui punct de vedere, conducerea Academiei Române speră ca factorii decidenți, legislativi și executivi, să analizeze aspectele evocate și să adopte măsuri care ”să stopeze inflația de instituții consumatoare de resurse, fără justificare științifică, culturală și morală.”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.