Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
Print Friendly, PDF & Email

Punctul de vedere al Academiei Române cu privire la înființarea unei Academii alternative în România

21.03.2016 | JURIDICE.ro

În curând, Academia Română va aniversa 150 de ani de la înființare, omagiind-o sub mesajul ”150 de ani în serviciul Națiunii Române”. Academia Română a fost concepută în 1866 și și-a consolidat menirea, drept cea mai reprezentativă instituție de cultură și știință a românilor, a Națiunii Române, potrivit unui comunicat al Academiei Române, semnat de acad. Ionel Valentin-Vlad – Președinte, dat publicității în data de 16 martie 2016.

Avându-se în vedere aceste aspecte, apariția unui proiect de lege privind transformarea ”Academiei Oamenilor de Știință din România” în ”Academia de Științe din România” este percepută de Academia Română ca o tentativă de constituire a unei alternative la această instituție, lezându-i locul și rolul de cel mai înalt for științific și cultural al României, de consacrare și de coordonare a cercetării fundamentale.

Prin exprimarea acestui punct de vedere, conducerea Academiei Române speră ca factorii decidenți, legislativi și executivi, să analizeze aspectele evocate și să adopte măsuri care ”să stopeze inflația de instituții consumatoare de resurse, fără justificare științifică, culturală și morală.”


Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Newsletter
Publicitate
Corporate
Membership