Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Propunere de modificare a Legii privind Consiliul Superior al Magistraturii
21.03.2016 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, în cadrul ședinței din data de 17 martie 2016, sesizarea Ministerului Justiţiei cu propunerea de completare a art. 52 din Legea nr. 317/2004, republicată, cu modificările ulterioare, după cum urmează:

La art. 52, după alin. (1) se introduc trei noi alineate, alineatele (1) ind. 1, (1) ind. 2 şi (1) ind. 3, cu următorul cuprins:

„(1) ind. 1 Împotriva încheierii prin care se dispune suspendarea din funcţie în condiţiile alin.(1) se poate exercita recurs în termen de 5 zile de la comunicare de către judecătorul sau procurorul suspendat din funcţie. Competanţa soluţionării recursului aparţine Completului de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, din care nu pot face parte membrii cu drept de vot ai Consiliului Superior al Magistraturii.

(1) ind. 2 Recursul se soluţionează de urgenţă şi cu precădere şi nu suspendă executarea încheierii secţiei Consiliului Superior al Magistraturii de suspendare din funcţie.

(1) ind. 3 Dacă încheierea prin care s-a dispus suspendarea din funcţie a judecătorului sau procurorului este casată, suspendarea din funcţie încetează, iar acesta este repus în situaţia anterioară, i se plătesc drepturile băneşti de care a fost lipsit pe perioada suspendării din funcţie şi i se recunoaşte vechimea în magistratură pentru această perioadă.”

:: ordinea de zi soluționată (pct. 22)

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate