Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Propunere de modificare a Legii privind Consiliul Superior al Magistraturii
21.03.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, în cadrul ședinței din data de 17 martie 2016, sesizarea Ministerului Justiţiei cu propunerea de completare a art. 52 din Legea nr. 317/2004, republicată, cu modificările ulterioare, după cum urmează:

La art. 52, după alin. (1) se introduc trei noi alineate, alineatele (1) ind. 1, (1) ind. 2 şi (1) ind. 3, cu următorul cuprins:

„(1) ind. 1 Împotriva încheierii prin care se dispune suspendarea din funcţie în condiţiile alin.(1) se poate exercita recurs în termen de 5 zile de la comunicare de către judecătorul sau procurorul suspendat din funcţie. Competanţa soluţionării recursului aparţine Completului de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, din care nu pot face parte membrii cu drept de vot ai Consiliului Superior al Magistraturii.

(1) ind. 2 Recursul se soluţionează de urgenţă şi cu precădere şi nu suspendă executarea încheierii secţiei Consiliului Superior al Magistraturii de suspendare din funcţie.

(1) ind. 3 Dacă încheierea prin care s-a dispus suspendarea din funcţie a judecătorului sau procurorului este casată, suspendarea din funcţie încetează, iar acesta este repus în situaţia anterioară, i se plătesc drepturile băneşti de care a fost lipsit pe perioada suspendării din funcţie şi i se recunoaşte vechimea în magistratură pentru această perioadă.”

:: ordinea de zi soluționată (pct. 22)

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.