« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Propunere de modificare a Legii privind Consiliul Superior al Magistraturii
21.03.2016 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, în cadrul ședinței din data de 17 martie 2016, sesizarea Ministerului Justiţiei cu propunerea de completare a art. 52 din Legea nr. 317/2004, republicată, cu modificările ulterioare, după cum urmează:

La art. 52, după alin. (1) se introduc trei noi alineate, alineatele (1) ind. 1, (1) ind. 2 şi (1) ind. 3, cu următorul cuprins:

„(1) ind. 1 Împotriva încheierii prin care se dispune suspendarea din funcţie în condiţiile alin.(1) se poate exercita recurs în termen de 5 zile de la comunicare de către judecătorul sau procurorul suspendat din funcţie. Competanţa soluţionării recursului aparţine Completului de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, din care nu pot face parte membrii cu drept de vot ai Consiliului Superior al Magistraturii.

(1) ind. 2 Recursul se soluţionează de urgenţă şi cu precădere şi nu suspendă executarea încheierii secţiei Consiliului Superior al Magistraturii de suspendare din funcţie.

(1) ind. 3 Dacă încheierea prin care s-a dispus suspendarea din funcţie a judecătorului sau procurorului este casată, suspendarea din funcţie încetează, iar acesta este repus în situaţia anterioară, i se plătesc drepturile băneşti de care a fost lipsit pe perioada suspendării din funcţie şi i se recunoaşte vechimea în magistratură pentru această perioadă.”

:: ordinea de zi soluționată (pct. 22)

Cuvinte cheie: , , ,
Secţiuni: Lege 9, Sistemul judiciar | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD