« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideoArticole autoriRevista de note şi studii juridice (RNSJ)ESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members

Săptămâna Masteratelor de la Drept
22.03.2016 | Ana Maria ILIESCU

JURIDICE - In Law We Trust

Asociația Studenților la Drept a Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași – ASD UAIC, alături de masteranzii Facultății de Drept, vă invită să participați la lucrările Săptămânii Masteratelor de la Drept – un proiect inedit ce își propune promovarea culturii juridice în rândul tinerilor și crearea unui cadru oportun de comunicare între profesioniști și studenți.

În perioada 28 martie – 5 aprilie, Facultatea de Drept va găzdui o serie de patru conferințe, după cum urmează:

1. Conferința de Drept European, ediția a II-a – 28 martie 2016, 13:00, Amf. III.9;

2. Conferința de Dreptul Afacerilor, ediția a II-a – 30 martie 2016, 12:00, Amf. II.6;

3. Conferința de Științe Penale, ediția a II-a – 31 martie 2016, 11:00, Amf. I.1;

4. Conferința Națională de Criminalistică, ediția a IV-a, 2-3 aprilie 2016, 09:00, Aula Magna.

Conferința de Drept European își propune tratarea unui subiect de actualitate, și anume importanța cetățeniei europene în contextul crizei refugiaților și a migrațiilor curente (Cetățenia Europeană: Imigranți și Refugiați). La discuțiile conduse de lect. dr. Emanoil Mogârzan vor participa prof. univ. dr. Cătălin Turliuc, conf. dr. Marius Nicolae Bălan și lect. univ. dr. Lucian Dîrdală, urmând ca tema să fie abordată atât din perspectivă juridică, cât și istorică.

Conferința de Dreptul Afacerilor se adresează studenților interesați de antreprenoriat. Intitulată Tinerii Antreprenori: Un Plan de Viitor, ea se va centra asupra posibilităților pe care le au tinerii care vor să își pornească o afacere, de la finanțări și proiect, despre care vor vorbi doamna Violeta Greciuhin de la GEA Strategy&Consulting și doamna Roxana Apostu de la Mundi Business Consult, și până la soluțiile juridice pentru organizarea unei afaceri. Dialogul va fi moderat de conf. dr. Ioana Maria Costea, urmând ca invitații să trateze subiectul din două perspective complementare: teoretic, prin intermediul sesiunii de comunicări, și practic, în baza unui workshop ținut de Sebastian Gabor și Daniela Mărgărint.

Conferința de Științe Penale se va centra asupra Dreptului la viață. Discuțiile vor fi moderate de asist. dr. Mihai Dunea și vor privi aspectele medico-legale referitoare la începutul și sfârșitul vieții (prof. dr. Călin Scripcaru), problematica avortului și a infracțiunilor ce privesc întreruperea cursului sarcinii (asist. dr. Anca Franț), precum și infracțiunile contra vieții și incriminarea eutanasiei în actuala reglementare legislativă (prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași), urmând ca apoi să fie dezbătute implicațiile psihologice și aspectele de ordin moralo-religios, cu ajutorul prof. univ. dr. Nicoleta Turliuc și a pr. dr. Iulian Necula.

Aflată deja la cea de a IV-a ediție, Conferința Națională de Criminalistică este unicul eveniment de acest gen din zona Moldovei și se adresează atât publicului larg – persoanelor pasionate de cultura forensic, cât și studenților, masteranzilor și specialiștilor în domeniu. Organizată alături de Grupul de Inițiativă al Masteranzilor la Criminalistică, cu sprijinul CERNESIM, Conferința se va desfășura pe parcursul a două zile și implică o sesiune de comunicări, urmată de o serie de workshop-uri (balistică, poligraf, luminol și Kestle-meyer, etc.).

Evenimentele sunt organizate alături de Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, cu sprijinul JURIDICE.ro și al Societății de Științe Juridice. Pentru mai multe detalii, vă invităm să accesați site-ul ASD.

Ana Maria Iliescu

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.