Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Daniel Grădinaru: Nu avem capacitatea de a instrumenta toate cauzele care intră în sfera privată
22.03.2016 | JURIDICE.ro

Jud. dr. Daniel Grădinaru, Vicepreședinte Curtea de Apel Bucureşti, s-a referit, în cadrul dezbaterii Triplu titlu: Mereu acolo unde e nevoie de el: abuzul în serviciu / O infracțiune cât o ramură de drept: abuzul în serviciu / Niciodată în concediu: abuzul în serviciu, organizate de Societatea de Științe Juridice, la constituţionalitatea art. 297 Cod penal – abuzul în serviciu.

Daniel Grădinaru: „În plus, faţă de ce au spus colegii mei, aş vrea să punctez părerea mea. Părerea mea este că ar putea să aibă o problemă de neconstituţionalitate varianta atenuată a acestei incriminări despre care a amintit în trecere şi colega noastră, respectiv cea prin raportare la art. 308, şi aici vizavi de determinarea sferei subiectului activ avem în vedere dispoziţiile art. 308, teza finală. Oricărei alte persoane juridice sau fapte ”săvârşite de către sau în legătură cu persoanele care exercită, permanent ori temporar, cu sau fără o remuneraţie, o însărcinare de orice natură în serviciul unei persoane fizice dintre cele prevăzute la art. 175 alin. (2) ori în cadrul oricărei persoane juridice.” La o altă dezbatere la care am participat alături de dumneavoastră… Era vorba de conflictul de interese atunci și ne puneam încă de atunci întrebarea, şi Curtea Constituţională a dat într-un fel satisfacţie la ceea ce consideram şi noi că este prea mult, că în primul rând nu avem capacitatea de a instrumenta toate cauzele care intră în sfera privată şi statul nu are interes să angajeze atâtea cheltuieli şi toate organele judiciare care sunt implicate în instrumentarea unor cauze care, până la urmă, nu afectează interesele societăţii în general. Deci, este posibil, din punctul meu de vedere, ca aici să fie o problemă în varianta aceasta de neconstituţionalitate.”


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.