Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Daniel Grădinaru: Nu avem capacitatea de a instrumenta toate cauzele care intră în sfera privată
22.03.2016 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept penal, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Jud. dr. Daniel Grădinaru, Vicepreședinte Curtea de Apel Bucureşti, s-a referit, în cadrul dezbaterii Triplu titlu: Mereu acolo unde e nevoie de el: abuzul în serviciu / O infracțiune cât o ramură de drept: abuzul în serviciu / Niciodată în concediu: abuzul în serviciu, organizate de Societatea de Științe Juridice, la constituţionalitatea art. 297 Cod penal – abuzul în serviciu.

Daniel Grădinaru: „În plus, faţă de ce au spus colegii mei, aş vrea să punctez părerea mea. Părerea mea este că ar putea să aibă o problemă de neconstituţionalitate varianta atenuată a acestei incriminări despre care a amintit în trecere şi colega noastră, respectiv cea prin raportare la art. 308, şi aici vizavi de determinarea sferei subiectului activ avem în vedere dispoziţiile art. 308, teza finală. Oricărei alte persoane juridice sau fapte ”săvârşite de către sau în legătură cu persoanele care exercită, permanent ori temporar, cu sau fără o remuneraţie, o însărcinare de orice natură în serviciul unei persoane fizice dintre cele prevăzute la art. 175 alin. (2) ori în cadrul oricărei persoane juridice.” La o altă dezbatere la care am participat alături de dumneavoastră… Era vorba de conflictul de interese atunci și ne puneam încă de atunci întrebarea, şi Curtea Constituţională a dat într-un fel satisfacţie la ceea ce consideram şi noi că este prea mult, că în primul rând nu avem capacitatea de a instrumenta toate cauzele care intră în sfera privată şi statul nu are interes să angajeze atâtea cheltuieli şi toate organele judiciare care sunt implicate în instrumentarea unor cauze care, până la urmă, nu afectează interesele societăţii în general. Deci, este posibil, din punctul meu de vedere, ca aici să fie o problemă în varianta aceasta de neconstituţionalitate.”

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti