Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Normele privind accesul la aplicațiile EMCS-RO au fost simplificate
23.03.2016 | Pieter WESSEL, Mihai PETRE

Secţiuni: Cyberlaw, Fiscalitate, Lege 9, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Sistemul EMCS utilizat în toate statele membre ale Uniunii Europene permite depunerea documentului administrativ în format electronic (e-DA), urmărirea mișcărilor și închiderea operațiunilor cu produse accizabile în regim suspensiv de accize, precum și depunerea online a declarațiilor privind situația achizițiilor și livrărilor de produse accizabile.

Ordinul nr. 7630/2010 și Ordinul nr. 1834/2012, ce prevedeau procedura de urmat în vederea obținerii autorizațiilor de acces la sistemele EMCS-RO Mișcări, respectiv EMCS-RO Stocuri au fost abrogate începând cu data de 10 martie 2016.

Prin Noul Ordin, au fost comasate procedurile de acces aplicabile atât pentru sistemul EMCS-RO Mișcări, cât și pentru EMCS-RO Stocuri și au fost simplificate anumite formulare privind solicitarea autorizațiilor de acces.

Potrivit noilor norme, în funcție de calitatea deținută (i.e. antrepozitar, destinatar înregistrat, expeditor înregistrat sau utilizator final), pentru accesul la ambele aplicații EMCS-RO, operatorul economic poate depune un singur dosar de autorizare.

Autorizațiile de acces la EMCS- RO deținute în prezent rămân valabile până la data de 1 august 2016.

Ce înseamnă acest lucru pentru dumneavoastră?

Dacă dețineți o autorizație de acces la aplicațiile EMCS-RO Mișcări și/sau EMCS-RO Stocuri, acestea vor trebui reînnoite până cel târziu la data de 1 august 2016.

Sursa: Monitorul Oficial nr. 179/10 martie 2016.

Pieter Wessel
Partener DELOITTE ROMÂNIA

Mihai Petre
Senior Manager DELOITTE ROMÂNIA

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti