Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Recuperare creanţe
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
Executor judecatoresc Florin Traian Copuzeanu
 
Print Friendly, PDF & Email

Vasile Bozeșan: Lucrurile sunt clare
24.03.2016 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Jud. Vasile Bozeșan, Tribunalul Teleorman, s-a referit, în cadrul dezbaterii (Parcă) mai rezonabilă atunci când este suspendată: Executarea Silită, organizate de Societatea de Ştiinţe Juridice, la efectele admiterii cererii de suspendare.

Vasile Bozeșan: ”Fără îndoială că așa este și riscul pe care mi-l asum este unul care este înlăturat de formularea expresă a textului 701 alin. (2), așa cum domnul Sandu, corect, coerent și persuasiv, spune: ”textul este clar, sub două condiții”: 1) să fie admisă cererea de suspendare – ne spune clar, deși eu, de regulă nu prea sunt adeptul interpretărilor rigid gramaticale, însă în momentul în care formularea este clară, comprehensibilă și nu lasă loc de dubiu, o iei ca atare, urmând să-i găsești rațiunea în ea. Efectul admiterii cererii de suspendare și efectul admiterii contestației. Lucrurile sunt clare. Deci condiționând admiterea contestației la executare rezultă clar că actul respectiv rămâne să-și producă efectele. El a fost executat și rămâne acolo, pentru că trebuie făcută o distincție între acte executate înainte de a începe o executare și efectele acestora. În procedura execuțională se îndeplinesc acte, măsuri, care chiar dacă au fost executate, efectuate, realizate anterior începerii suspendării, ele continuă să își producă unele efecte pe perioada suspendării și trebuie făcută distincția între măsură și efect, între act și efect. Astfel se întâmplă la sechestru, la măsurile asigurătorii, la valențele pe care le are administratorul judiciar, administratorul sechestrului. Toate acestea se produc.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate