Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Recuperare creanţe
Recuperare creanţe
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
2 comentarii

Roxana Stanciu: Este greu să-mi imaginez că un judecător ar pune în discuția părților…


25 martie 2016 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Jud. Roxana Stanciu, Tribunalul București, s-a referit, în cadrul dezbaterii (Parcă) mai rezonabilă atunci când este suspendată: Executarea Silită, organizate de Societatea de Ştiinţe Juridice, la valențele principiului disponibilității în procedura executării silite.

Roxana Stanciu: ”Din păcate sau din fericire, depinde din ce punct de vedere privim, are foarte multă legătură cu principiul disponibilității. Este un principiu din ce în ce mai des invocat și de la care instanțele în principiu nu abdică, în sensul că cererea cu care ai fost învestit este cererea pe care te pronunți. E greu să cauți nuanțe, și e greu mai ales pe cerere de suspendare a executării silite. Adică, dacă tu ai o cerere de suspendare chiar și provizorie, să zicem, a executării silite și observi că, de fapt, contestația ta vizează numai o anumită formă de executare din dosar, este greu să-mi imaginez că un judecător ar pune în discuția părților și ar suspenda executarea presupunând în cuprinsul cererii de suspendare că, de fapt, s-a referit solicitantul la acea formă de executare silită, pentru că, din păcate, principiul disponibilității este cel care ne ține în continuare. Da, putem pune în discuție, în schimb. Adică dacă sesizăm astfel de aspecte și pare că dintr-o eroare sau pare că din graba redactării cererii de suspendare.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii