« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Arbitraj
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Powered by POPOVICI NIŢU STOICA & ASOCIAŢII. Official partner: Curtea de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 

Curtea de Apel Timișoara. Necompetența materială a unui Tribunal Arbitral
24.03.2016 | Alina Maria HAȚEG

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Curtea de Apel Timișoara a decis că excepția de necompetență materială a unui Tribunal Arbitral de pe lângă o Cameră de Comerț, Industrie și Agricultură este o excepție absolută, reglementată prin norme imperative, ce poate fi invocată în orice fază a procesului. În speță, între cele două părți nu există un contract care să prevadă existența unei clauze compromisorii care să determine competența Tribunalului Arbitral. Dat fiind acest fapt nu se poate exclude, cu privire la litigiul dedus judecății, competența organelor de drept comun. Cu toate că pârâtul susține că recurentul a invocat patru motive de anulare a hotărârii arbitrale, neinvocând și excepția de necompetență materială a Tribunalului Arbitral, Curtea de Apel reține că excepția de necompetență materială a Tribunalului Arbitral este o excepție absolută, reglementată prin norme imperative, ce poate fi invocată în orice fază a procesului. (Decizia nr 327 din 21 mai 2014 pronunțată în recurs de Secția a II-a civilă a Curții de Apel Timișoara având ca obiect acțiune în anularea hotărârilor arbitrale)

Alina Maria Hațeg

 
Secţiuni: Arbitraj, Drept comercial, Jurisprudență Curți de Apel, Procedură civilă, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD