Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Competenta soluționării cererii de emitere a somației europene de plată
24.03.2016 | Corina CIOROABĂ

Secţiuni: Jurisprudența ÎCCJ, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în cazul în care o persoană juridică de naţionalitate română a formulat o cerere de emitere a unei somaţii europene de plată îndreptată împotriva unei persoane fizice domiciliate în România, pentru o creanţă care se referă la un contract de împrumut, din acest act nerezultând că pârâta-debitoare persoană fizică ar fi încheiat contractul respectiv pentru o folosinţă care ar putea fi considerată ca având legătură cu activitatea profesională a acesteia, devin incidente  dispozitiile art. 6 alin. (2) din Regulamentul C.E. nr. 1896/2006 care stabilesc că, într-o astfel de situație, competența soluționării cererii de emitere a somației europene de plată aparține instanței din statul membru al Uniunii Europene în care își are domiciliul pârâta-debitoare. (Decizia nr. 693 din 27 februarie 2015 pronunţată de Secţia a II-a civilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect conflict negativ de competență)

Corina Cioroabă

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti